Home / Ostatné / Ako si nepokaziť leto

Ako si nepokaziť leto

Opäť tu máme leto. Čas slnka, vody, letných lások, grilovania a nekonečných teplých nocí. Čaká nás množstvo krásnych zážitkov. V snahe vyhnúť sa ich opaku, zážitkom zlým, sme pre vás pripravili zopár tipov.

 Každý z nás aspoň raz v živote zažil letné poblúznenie nazývané letná láska. Každý si želáme, aby nám na ňu zostalo priehrštie krásnych spomienok. Ako na to? Nenechajte si zlomiť srdce! Tak, ako dovolenku beriete s nadhľadom, uchovajte si zdravú mieru nadhľadu aj v tomto prípade. Nemenej dôležitou vecou je chrániť sa, pokiaľ príde na sex. Mať vždy po ruke kondóm nie je na zahodenie. Nechcete si predsa zadovážiť ani malý ukričaný batôžtek, ani nejakú pohlavnú chorobu. To by sa tie príjemne prežité chvíle zmenili na kopu nepríjemností.

 Ďalšou nástrahou leta je slniečko. Preto okrem dodržiavania pitného režimu treba myslieť na to, aby sme neskončili červení ako paradajky. Pamätajte aj na to, že každý sa na čokoládu, akou je napíklad Ibrahim Maiga,  podobať nemôže. Nuž, nie je za tým tajomstvo, je proste afričan. Európania sú predsa len o pár odtieňov bledší.

 Dôležitý je výber správneho opaľovacieho krému s primeraným faktorom. V zásade platí – čím južnejšie, tým vyšší faktor. Rovnako treba prihliadať na pigmentáciu pokožky. Pokiaľ sa opaľujeme do červena, mali by sme ísť na slniečko s čo najvyšším faktorom. Samozrejmosťou by mala byť aj pokrývka hlavy, pokiaľ teda nechcete skončiť s nepríjemným úpalom.

Letné kúpaliská a iné vodné plochy majú okrem príjemného osvieženia aj svoje mínusy. Kvalitu vody si treba preveriť na príslušných stránkach, aby sa nestalo, že vaše zdravie ohrozia rôzne sinice, či plesne. Na verejných kúpaliskách je preto vhodné nosiť obuv hlavne pri používaní spŕch a toaliet, pretože práve tam je častokrát hygiena nedostatočná.

Aj príroda ukrýva nástrahy na prvý pohľad neviditeľné. Priniesť si domov kliešťa je určite nepríjemným zážitkom a byť poštípaný od komárov tiež. Preto pri výlete do prírody treba dbať na výber vhodného typu repelentu.

V neposlednom rade by sme však mali byť v lete obozretní, aby sme si ho neskazili drobnými, či väčšími nehodami. Tak teda hurá do toho! Zábava sa môže začať 🙂

Text: Barbie

Foto: sxc.hu

Leave a Reply