Home / Kultúra / Televízia, čo nám to servíruješ?

Televízia, čo nám to servíruješ?

Stratila sa nenávratne doba kvalitnej kinematografie? Prestala televízia robiť to, čo sa od nej primárne očakávalo?  Zabaviť, vzdelávať, poučiť, informovať objektívne a neprekrúcať fakty? Žiaľ, na veľa vecí sa s postupom komercie zabudlo. Už to nie je kvalite. Iba o suchých číslach diváckej sledovanosti. Majitelia  to predsa nerobia pre naše pekné oči. Už tu nie je televízia pre ľudí, ale ľudia pre televíziu.

A my im na to často skočíme. Miesto drahšieho filmu sledujeme domácu produkciu v zmanipulovaných stupidných súťažiach typu Farma, Hotel Paradise,  Pláž 33. Latku nezdvíhajú ani relácie ako  Súdna sieň,  Extrémne prípady, Geissenovci. A mohli by sme menovať a menovať. Pri týchto novodobých výkvetoch kultúry sa aj Jednoduchá Mária javí ako telenovela pre ľudí s vysokou školou.

Komercia sa predáva najlepšie. Kvalitní herci sú drahí, kto by ich zaplatil? Dokonca zmizli aj tí lacnejší, začínajúci. A ak uvidíte známu tvár, tak je to repríza.

Majiteľom treba zarábať.  Divákovi stačí aj pár jednoduchých ľudí s minimálnym honorárom, ktorí povedia, čo si TV zažiada.  Musia. Ide o čísla. Ideálne, keď nevedia narátať do päť, aby sa na nich národ zabavil a čísla narástli. Čo na tom, že tieto relácie už balancujú na tenkom ľade ľudskej dôstojnosti?

A ak sa na to nechcete pozerať? Máte predsa na výber. Jeden z nekonečných kriminálnych  seriálov vás zabaví. Pokiaľ ste prežili povinnú jazdu polhodinových objektívnych novín, ktoré nemôžu nájsť snáď jedinú pozitívnu správu.

Takže máme pre vás tip na dlhý večer. Miesto reality show si urobte romantickú prechádzku s partnerom na dobrú večeru. Bude to príjemné aj pozitívne. A pôjde to aj bez televízie.  Zaručene.

Dávame zľavy dokopy na zlavynasbavia.sk !

Text: Peter

Foto: sxc.hu

Leave a Reply