Home / Ostatné / Pozornosť tým, ktorí si to zaslúžia

Pozornosť tým, ktorí si to zaslúžia

V posledných rokoch akoby sa zabudlo na to, komu by sme mali smerovať najviac pozornosti. Denne čítame informácie o peroxidových blondínkach zo šoubiznisu a s napätím čítame, ktorá má nové „bakelitové“ prsia. Tipujeme, či jej vybuchnú hneď, alebo až po pätnástom vylepšení. Masírujú nás informácie o „hviezdach“ , ktoré si kúpili nové super luxusné auto za „ťažko zarobené peniaze.“ Kto má nového milenca, partnera. Koľko detí má ten, alebo onen a s koľkými ženami.

Vzory mravnosti a čestného správania, hodné pozornosti. Médiá ich nazývajú rôznymi menami, ako hviezdy, hviezdičky, smotánka a podobne. Niekto nám vkladá do podvedomia, že práve títo ľudia by nás mali zaujímať a okolo nich by sa mal točiť svet.

Skutoční hrdinovia sú všade okolo nás. Ľudia o ktorých by sa písať malo ale nepíše sa. Koho by zaujímal príbeh o matke, ktorá napriek rakovine sama vychovala dve deti? Alebo otec, ktorý sa sám stará o choré dieťa? Príbeh ochrnutého človeka, ktorý sa napriek svojmu hendikepu dokáže pousmiať na svet? Starká, ktorá sa stará o deti svojej dcéry, ktorá zomrela? Hasič, ktorý napriek tomu, že más svoju rodinu, riskuje svoj život, aby zachránil život iným?

Rád by som poznal tieto príbehy, nie tie umelé. Nie sú oveľa väčšími hviezdami títo ľudia, ako tí mediálne prepieraní? Vedel by som takto menovať mnoho príkladov, ale vy už viete, čo chcem povedať. Poobzerajte sa okolo seba. Venujte chvíľku pozornosti vašim blízkym, tým skutočným hrdinom, o ktorých nikto nikdy nenapíše. A pri najbližšom článku venovanom našej „smotánke“ sa zamyslite. Je to, o čom sa píše skutočné hodné nášho času, pozornosti a záujmu?

Verím, že prídete na prekvapivé zistenie. Či nie?

Text: Peter

Foto: sxc.hu

Leave a Reply