Home / Ostatné / Mystériá ezoteriky

Mystériá ezoteriky

Ezoterika je tajomná, ale napriek tomu sa s ňou denne stretávame. No priznajte, kedy ste si naposledy prečítali horoskop? Alebo ste si dali vyložiť osud z kariet? Ezoterika by sa dala definovať ako súbor najrozličnejších činností zaoberajúcimi sa tajomnom, energiami, mystériami životaexistenciami žitia. Slovo ezoterika pochádza z gréčtiny, kde prídavné meno εσωτερική (esoterikí) znamená vnútorný, ukrytý. Ezoterické je teda niečo, čo je skryté a tajomné.

Pôvodne bola ezoterika učením, ktoré bolo prístupné iba určitému okruhu zasvätených. V súčasnosti však týmto termínom označujeme široké spektrum učení, ktoré kladú dôraz na duchovný vývoj jednotlivca. Tieto učenia majú jedno spoločné – predpokladajú existenciu síl a vplyvov, ktoré súčasná veda a náboženstvo nevedia uspokojivo vysvetliť. Ľudovo by sa dalo povedať, že ide o javy medzi nebom a zemou.

Každému z nás sa môže stať, že príde chvíľa, keď si neverí, alebo sa dostane do bezvýchodiskovej situácie. Keď už naozaj nevieme ako zo situácie vyviaznuť, mnohokrát nám pomôže práve ezoterika. Dáva nám možnosť rozšíriť svoje poznanie a prostredníctvom rôznych metód nám pomáha nájsť odpovede na otázky, ktoré nás trápia. Vedie nás k dosiahnutiu rovnováhy v živote a načerpaniu nových duševných síl.

V antike bolo klasické učenie ezoteriky označované ako hermetika. Bola prístupná iba členom ezoterických rádov, lóží a škôl. Okrem tajomných praktík poskytovala učenie v odboroch ako tarot, astrológianumerológia. Ezoterika prešla určitým vývojom a v súčasnosti zastrešuje veľmi široké spektrum činností. Dalo by sa povedať, že pre niekoho je to životný štýl. Dnes ezoterika ponúka okrem veštenia z kariet, tradičnej astrológie a numerológie veľa ďalších učení.

Anjelske liečenie využíva pôsobenie anjelov v našom živote. Ich posolstvo je dotyk nášho vlastného vnútorného bytia.Anjeli pomáhajú pri uzdravení, záchrane života, harmonizovaní vzťahov, či hľadaní práce.

Chiromantia  je veštenie z ruky, vychádza z čiar na dlani. Na našich rukách sa ukazuje zdravie, priebeh chorôb, úspech v láske, prípadne vo financiách.

Učenie o karme hovorí, že je to dôsledok našich predošlých činov, ktoré sa zákonite musia prejaviť, lebo každá akcia vytvára reakciu.

Feng-shui je veda o tom ako vniesť do života harmóniu vo vzťahoch, rodine, v povolaní, ako podporiť svoj blahobyt, zdravie, slávu.

Ezoterických učení ja naozaj veľa, takže pokiaľ sa chcete mystike venovať, určite si nájdete oblasť, ktorá vám „sadne“. Čítajte, navštívte ezotericky zameraný seminár, kurz, či veľtrh, ale nezabudnite pritom používať zdravý rozum. Nájdite rovnováhu medzi srdcom, rozumom a podvedomím. Hľadajte harmóniu v tom, čo robíte, nenechajte sa unášať niekam, kde to môže byť veľmi zradné. Ezoterika je krásna, nádherná, očarujúca, no súčasne je nebezpečná, hlavne ak sa ňou necháte príliš zotročiť.

WWW.TEXASENERGYABC.COM/SITE_MOVE/

Text: Barbie

Foto: sxc.hu

 

 

Leave a Reply