Home / Zdravie / Zázraky medicíny

Zázraky medicíny

Mal som raz sen. V tom sne, podobne ako v minulosti Ježiš, uzdravoval dotykom a nazývali sme to zázrak, liečili lekári tie najťažšie prípady. Rozprávka o tom, že tí, čo potrebujú invalidný vozík, náhle vstali, najťažšie prípady rakoviny boli okamžite vyliečené, slepota, hluchota viac neexistovala. Nepochybujem, že ľudia by sa na seba mali dôvod iba usmievať.

V reálnom svete je tá situácia trošku iná. Napriek enormnej snahe o technologický pokrok a vývoj v liečení tých najhorších chorôb sme voči nim zatiaľ bezmocní. A zrejme aj dlho budeme. Je však malý zázrakom, keď dokážeme úspešne liečiť to, čo tiež v minulosti nemalo riešenie.  S mnohými zákrokmi dnes dokonca netreba ani navštevovať klasické zdravotnícke zariadenia, kde ste odkázaní na lôžko. Áno, aj modernú podobu môže mať a má, naše zdravotníctvo. Odvetvie, ktoré pomáha bez potreby dlhej rekonvalescencie sa nazýva jednodňová chirurgia. Doslova mi to pripomína paralelu s Ježišom, ktorý liečil silou dotyku na počkanie. V rukách špičkových chirurgov sa jemným dotykom skalpela tiež dejú zázračné veci. Vedeli by rozprávať o tom už mnohí z nás, ktorým moderní kúzelníci v bielych plášťoch pomohli od ich problému, alebo vďaka plastickej chirurgii zdvihli sebaúctu. A keď sa k tomu pridá aj profesionálny prístup milého človeka, ostanú aj na zákrok milé spomienky.

Verím, že na zázraky toho najväčšieho kalibru si ešte chvíľku počkáme. Dovtedy tí, ktorí sú chorí najťažšie, budú stále odkázaní na moderné prostriedky, ktoré im každodenný život uľahčujú. Rehabilitačné pomôcky, glukomery, inhalátory, francúzske barly, invalidné vozíky. Ten, ktorý ich potrebuje, vie spoľahlivo, kde takéto pomôcky nájsť. Pre tých čo nevedia, mám nápovedu. Firma Tual, ich má nepreberné množstvo.

Každopádne nezabúdajte na to, že všetkému je najlepšie predchádzať a samy ste si najlepšími lekármi. Pokiaľ ste zdraví športujte, udržujte sa vo forme a prípadne vhodnými výživovými doplnkami udržujte svoj organizmus v stave, kedy ochoreniam predchádzate. Udržujte si zdravú myseľ, pretože chorá alebo smutná duša je pôvodcom mnohých ochorení. A tam, kde už nebudete stačiť, pomôžu moderné liečby, postupy a návody. A verte na zázraky. Zvyčajne prichádzajú vtedy, keď ich očakávame najmenej!

Text: Peter

Foto: freedigitalphotos.net

Reklamný článok

Leave a Reply