Home / Blog / Pri problémoch v byte emancipácia neplatí „aneb“ Urob to miláčik!

Pri problémoch v byte emancipácia neplatí „aneb“ Urob to miláčik!

S priateľom sme sa nasťahovali do nového podnájmu. Keďže obaja študujeme, rozhodujúca pre nás bola v prvom rade cena. Byt po obhliadke sa nám páčil, podpísali sme zmluvu a veselo sa nasťahovali. Asi po týždni sme začali cítiť zápach, razila kanalizácia. Ako správna žena som v tejto chvíli zabudla na roky emancipácie a mojej polovičke som zavelila: „Buď chlap, urob s tým niečo!“ A on naozaj urobil, večer pozval na pivo suseda. Práve som sa chystala ukončiť ich večernú siestu a urazene odísť do spálne, keď mi Milan strčil do ruky vizitku: Krtkovanie Bratislava. „Čo je to?“ opýtala som sa. „Riešenie kanalizácie.“ Nechcela som vyzerať ako idiot, ale pri pojme krtkovanie Bratislava mi napadli krtkove tunely alias tunelovanie Bratislava. Vďaka za voľne prístupné informácie na webe, ináč by som umrela v nevedomosti.

Už týždeň sme mali vyriešený zápach, v byte vládla relatívna pohoda. Pozvali sme si pár priateľov, čosi sa pojedlo, čosi sa popilo, čosi sa pamätá a čosi nie. Ráno som našla menšiu spúšť.  Môj drahý sa mi rozhodol pomôcť tým, že rozhodne nebude zavadzať pri upratovaní. Od konca upratovania ma delil už len koberec. Smrdel, bol lepkavý, a sypali sa z neho omrvinky. Keďže v našom podnájme sme nemali vysávač, ale len metlu, pár omrviniek som vymietla. Ale čo teraz? Čo robiť? Vziať elektrickú zubnú kefku a hrať sa na vojenský výcvik? V zmluve sme mali jasne definované, že poškodené veci uhradíme. A koberec vôbec nevyzeral lacno.

„Ja to vyriešim“, povedal Milan. Veľmi som mu neverila, ale nemala som čas to riešiť. Keď mám školu, koberec má smolu. Večer som sa vrátila a neverila som vlastným očiam. Koberec bol povysávaný a vytepovaný! „Môj superman, mala by som ti dať na tričko vyšiť veľké M. Ale teraz chcem počuť zdroj tvojich superschopností.“

„Vlastne si ma inšpirovala aj ty. Napadlo ma, že ak je požičovňa šiat, prečo by nemohli existovať aj iné. Tak som hľadal výrazy požičovňa vysávačov Bratislava a aj požičovňa tepovačov Bratislava. Ostatné bolo prekvapivo jednoduché. Požičal som , čo som potreboval a povysávať a vytepovať som už zvládol sám.“

Ešteže ma môj priateľ má. Veď kto by ho donútil riešiť kanalizačné problémy, a kto by ho inšpiroval bez toho, aby o tom vedel. No dobre, priznávam, keby tento problém ostal na mne, tak by som bežala kúpiť nový vysávač i tepovač a vybielila tým kompletne účet. Ešteže mám doma muža s veľkým M (volá sa totiž Milan:).

Text: ext. PISEM.SK

Foto: sxc.hu

Leave a Reply