Home / Blog / Ženská vs. Mužská márnivosť

Ženská vs. Mužská márnivosť

Niektorí muži túto situáciu poznajú dôverne, iní menej, ale jednoducho je to tak. Každá žena sa z času na čas postaví pred zrkadlo, kritickým okom premeria svoju postavu, a zahlási, že nemá čo na seba. Každý muž pritom prevráti oči a nenápadne skontroluje, či tá plná skriňa, stojaca za rohom, medzičasom nezmizla. Ale ona je na svojom mieste a vyškiera sa otvorenými dvierkami. A je jasné, že bude potrebovať opäť trochu doplniť…

V mužskom ponímaní márnivosť, ale pre ženu jednoducho potreba. Chceme sa predsa páčiť. Nielen okoliu, ale najmä sami sebe. Na jednej strane pohodlnosť a na tej druhej móda. Nehovorím, že každá z nás podlieha trendom, ale byť OUT predsa nechceme. Páni, ktorý z vás by sa rád neobzrel za sebavedomou a pekne oblečenou ženou? Niet nad prirodzenú krásu, ale aj tú treba trochu podčiarknuť. Popravde, ani vám, mužom, nie je jedno, čo si na seba oblečiete. Bežná žena s jednou plnou skriňou je ale úplne normálny jav.

Áno, sem tam sme márnivé. Keď si doprajeme krásne šaty aj napriek tomu, že ich práve nepotrebujeme, keď si doplníme svoju zbierku topánok, kabeliek, opaskov… Priznávam, že medzi nami existujú extrémistky, ktoré majú nekonečné množstvá šiat a doplnkov, alebo sú zaťažené na luxusné šperky, a stále nemajú dosť.

Niekedy môže zdanie trochu klamať. Keď sa v jednom výskume pýtali britských žien, či by mali radšej vyššie IQ, alebo väčšie prsia, polovica si vybrala druhú možnosť. Nemusela za tým byť márnivosť a to, že pekné prsia dobre vyzerajú vo výstrihu. Vďaka viditeľnej zmene by mohli získať väčšie sebavedomie, ktoré by viedlo k úspešnejšiemu životu a vysnenej kariére.

A čo vy, páni? Nestrkajte hlavu do piesku. Vieme, že musíte mať každú novú technickú hračku, ktorá sa na trhu objaví. Aj napriek tomu, že ju nepotrebujete. Len si spomeňte kedy ste si naposledy kúpili nový telefón.

A aj medzi vami sa nájdu extrémisti, ktorí sú priam posadnutí  svojim zovňajškom. Jedni vedia stráviť hodiny pred zrkadlom, poznajú všetky pánske butiky v okolí 30 km a kaderníčku navštevujú častejšie ako priemerná žena. Iní zasa zhromažďujú množstvá výdobytkov modernej techniky.

Obklopovanie sa peknými vecami teda nie je len ženskou doménou. A trocha márnivosti nikomu nezaškodí. Ale všetko s mierou.

Text: Barbie

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply