Home / Ostatné / O mužských jaskyniach…

O mužských jaskyniach…

Sú isté veci v živote mužov, ktoré sa ženám ťažko chápu. Nie je v tom nič sexistického, nie sú v tom žiadne predsudky. Je to len prosté konštatovanie faktu, že tu na zemi žijú v podstate dva rozdielne živočíšne druhy, ktoré skutočne majú občas problém sa pochopiť. Našťastie to nie je nič tragické a napriek striedavo menšiemu či väčšiemu nepochopeniu, si tak nejako spoluexistujeme. Občas jej toto spolunažívanie veľmi príjemné, občas zase naopak veľmi nepríjemné.

V oboch prípadoch ale platí, že sa mu nie je možné vyhnúť. Niekedy je to pre nás, mužov, veľmi stresujúce, a ako už lekári zistili, premiera stresu pre nás nie je dobrá. Rovnako ako pre nás nie je dobré keď sme hladní, unavení. Alebo, no veď  to si už  domyslite sami. Skrátka a dobre, občas potrebujeme zájsť do našej jaskyne a tam sa aspoň na chvíľu ukryť pred svetom.

A áno, priznáme to, aj pred ženami. Je to naša dielňa, alebo aspoň kútik, kde máme svoje náradie. Kvalitné vŕtačky, klince, kladivá, hoblíky, skrutky, šrobováky, konkrétne náradie Bosch to sú nevyhnuté rekvizity nášho sveta. Kedysi sme tie naše skutočné jaskyne mali osvetlené ohňom, dnes na to používame kvalitné lampy a tie si dokonca vieme urobiť aj svojpomocne. Stačí trošku umu, objednať lacné led žiarovky a dielo je na svete.

Naša dielňa, to je svet, kde ženy nevidíme moc radi. Máme tam svoj neporiadok, v ktorom sa vyznáme len my a na tento priestor sa nedajú uplatniť pravidlá pre bežné fungovanie domácnosti. Je to naše útočisko nielen pre vami, ale aj pred svetom. Je to mieste kde nás nikto nevidí, kde sme sami sebou. Je to prístav, kde si vieme oddýchnuť po ťažkom a namáhavom dni. Doprajte nám tieto naše chvíle a my vám za to budeme vďační. Dovoľte nám na chvíľu sa schovať pred vami a svetom a my sa potom budeme radi vracať k vám aj k našim svetským povinnostiam.

Text: Martin

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply