Home / Návody / Aký darček pre deti?

Aký darček pre deti?

Doba sa veľmi rýchlo vyvíja. Pri pohľade na tie naše deti miestami žasnem. Najmä v období, keď hľadám vhodný darček, ktorým by som ratolesť svojho brata (5), ako správny strýko, potešil. Keď som bol malý ja, stačilo tak málo. Zbieral som známky, potešila ma nová hokejka (i keď hokej som asi v živote nehral), rybárska udica a mal som aj svoje obdobie, keď som doma tvrdošijne trval na tom, že chcem rovnako parádne elektrické autíčka ako mal môj spolužiak. Hračky pre deti sa stávali postupom rokov stále nápaditejšie, pestrejšie, zaujímavejšie.

Pred minulé Vianoce som hľadal niečo úžasne skvelé v obchode. Kto nikdy nekupoval darčeky pre deti, nevie aký obrovský dnes výber je. Zo všetkých strán na mňa hľadeli nové druhy bábik, rôzni roboti, skladačky, plyšové zvieratká a najmä veľa čudesných hračiek, ktoré som ani nemohol identifikovať. Mnoho toho na mňa žmurkalo, spievalo, brblalo rôznymi jazykmi. Snáď dve hodiny som prechádzal medzi regálmi a uvažoval, aké dnes ideálne hračky pre deti vlastne majú byť.

Odchádzal som. Zradil ma úsudok, zdravý rozum, nevedel som nič vybrať. Sklamane a porazene. Na poslednú chvíľku ma zachránil obchod paradnedarceky.sk

Odhodlal som sa kúpiť  detskú skladačku. Kreatívnu. Puzzle. Cítil som sa vtedy najneschopnejším strýkom na svete. Ktorý nevie, po čom deti túžia. Ktorý nevie, ktorá bábika je v móde, ktorá plyšová hračka, aké farby a čoho zvoliť.

Vianoce prišli onedlho. A keďže som stále na nič iné neprišiel, pripravil som bratovi do obálky tiež nejaká eurá, nech malej kúpi, po čom túži. Pri vianočnom stromčeku sme sa zišli celá rodina. Prvým darčekom, ktorý neter rozbalila, bola bábika. Spievala. Dokonca pochádzala z Rakúska, kde ju môj otec našiel. Neobyčajná, jedinečná.

Druhým darčekom bola moja 3D mini puzzle skladačka. A prisahám vám, že v tých detských očiach som videl viac radosti ako predtým. Potom ma to malé dieťa objalo a povedalo mi „Ujo Peco“ a bolo to najkrajšie vyznanie, ktoré som mohol dostať na oplátku ja.

Vtedy mi to proste došlo. A ja som pochopil, že parádne darčeky sú také, ktoré dávate proste celý rok. Každý týždeň, ktorý som ako strýko s neterou strávil nás oboch obohacoval. A výsledkom bol vzťah, ktorý sme si darovali na Vianoce. A tá obyčajná hračka? Hráva sa s ňou dodnes. A ja dostávam úsmev ako dar každý víkend.

Bol to ten najlepší „obchod“ v mojom živote. A čo vy? Aké skvelé darčeky dávate vašim deťom?

Text: Peter

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply