Home / Nezaradené / Trendy v bývaní

Trendy v bývaní

Domov je miesto, kam sa všetci radi vraciame. Ponáhľame sa z práce za rodinou, oddychom, pohodlím. Dnes vám predstavíme top štvorku, na ktorú by ste nemali pri zariaďovaní vášho hniezdočka zabudnúť.

Moderné plastové okná

Okná sú akoby očami vášho bytu/domu. Pozeráme sa cez ne von, ale je to aj prvá vec, ktorú si všimneme pri prechádzaní okolo príbytku. Plastové okná sú nielenže ekonomické, majú skvelé tepelno-izolačné vlastnosti, ale vyrábajú sa aj podľa najnovších trendov. Dnes si môžete zakúpiť okná atypických veľkostí a tvarov, ktoré môžu jedinečne doplniť exteriér i interiér vášho domova.

Farba

Dodá vášmu domovu úplne iný rozmer. Hitom sezóny je biela a prírodné zemité farby. Dôraz sa kladie na vytváranie kontrastov. Dizajnéri hovoria nie len o farebných, ale aj materiálových kontrastoch. Nebojte sa teda kombinovať čiernu s bielou, drevo s plastom. Výsledok bude vynikajúci.

Zelená

Dajte zelenej zelenú. Nemyslí sa tým farba, ale ekologický životný štýl. Mnohí ľudia dnes uprednostňujú ekologické materiály ako drevo aj pri stavaní svojich obydlí. Drevo sa ukázalo nielen ako ekologické, ale aj trendové. Moderné sú aj biokrby v interiéroch. Tie oproti klasickým nepotrebujú komín, nesmrdia, nedymia, nevytvárajú škodlivé spaliny a neprodukujú popol. Bio je životný štýl, ktorý sa netýka len stravovania, ale aj bývania.

Komfort

Pohodlie je dôležité nielen v spálni, ale aj v miestnostiach ako kuchyňa a kúpeľňa. V kuchyni je trendom minimalizmus, a teda mať všetko na dosah ruky. Kúpeľňa sa zas stala za posledné roky miestom oddychu. Tento status donedávna prislúchal iným miestnostiam. Dizajn modernej kúpeľne ja doplnený rôznymi ornamentami, neobyčajnými farbami a materiálmi.

Text: Jana

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply