Home / Blog / Úspech, ako na to?

Úspech, ako na to?

Úspech, čo to je a ako ho dosiahnuť? Dá sa návod naň vygoogliť, alebo prebrať od úspešných? Vy, ja, každý z nás skloňujeme slovíčko úspech, túžime po ňom, chceme byť ako ten sused odvedľa, ktorý jazdí v krásnom aute.

Obdivujeme chatu nášho priateľa a v duchu mu ten jeho úspech závidíme a ospravedlňujeme si vlastné zlyhania tým, že proste mal šťastie. Je úspech iba séria materiálnych vecí? Je úspech postom v práci, alebo stabilnou čiastkou na výplatnej páske? Ako definujete ten svoj? A ako sa k nemu chcete dopracovať?

Úspech môže dosiahnuť každý. Tento článok nebude návodom ako sa stať rýchlo úspešným. Taký návod, nech ktokoľvek tvrdí opak, neexistuje. Existuje cesta, na ktorej konci sa však môžeme označiť slovíčkom úspešní.

A ako táto cesta za svojim úspechom vyzerá?

Stanovenie cieľa

Pevne stanovený cieľ, ktorý chceme dosiahnuť je motivácia. Neexistuje zastávka, ktorú si naša pohodlnosť vytvorí. Je nevyhnutné približovať sa svojmu cieľu každý deň. A nevzdávať to!

Kde je viera, tam je cesta!

Hovorí sa, že dobrý obchodník dokáže predať všetko. Zamysleli ste sa, prečo? Lebo verí svojmu úspechu. Slovíčko “nedá sa” vyškrtol zo svojho zoznamu obľúbených fráz. Viera v svoj vlastný úspech a dosiahnutie cieľa by mala stáť na pevných základoch. Je potrebné vnímať správne svoj neúspech. Neúspech je iba veličina, ktorá posúva vpred!

Vzdelávanie

Každý pozná svoje rezervy. Ak máte cit pre prácu maséra a chcete ho vykonávať, nemôžete ho vykonávať ako vyučený mäsiar. Vzdelávanie je kľúčom k úspechu. Investície do vzdelávania nie sú stratené peniaze! Vzdelanie a skúsenosti sú to, čo posúva k cieľu.

Viac práce

Úspech neznamená prísť do práce na 8 hodín a mať za cieľ luxusné auto, nový dom, či dovolenku každý rok. Úspech neznamená robiť toľko, koľko robí väčšina z nás. Množstvo úspešných ľudí, napriek tomu, že už nemusia, pracujú denne desať, dvanásť, ale aj šestnásť hodín denne. Poctivý úspech je činnosť, ktorá je vydretá. Nepoctivých úspešných profesií je tiež dosť. Ale o politike až inokedy.

Vyžarovanie úspechu

Ľudia, ktorí to v živote vlastnou poctivou prácou dotiahli ďaleko, nemajú iba silnú vieru v svoj vlastný úspech. Vyžarujú energiu, ktorá prekážky dokáže prekonávať. Žiadna prekážka nie je dosť hlboká, žiaden problém neprekonateľný. Úspešného človeka poznáte podľa jeho zápalu pre danú vec, jeho postoj víťaza. Tento človek by mal byť vašou inšpiráciou, vaším guru, učiteľom.

Je dôležité vedieť, že úspech nikto neordinuje. Nepadne z neba ako zázrak, ani ho nezdedíte v dedičskom konaní. Úspech je veľa viery a driny. Pokiaľ však vidíte ďalej ako za prvú prekážku, ďalej ako po prvú prehratú bitvu, vidíte dosť. Je len na vás, čo s tým urobíte. A či sa zaradíte k ľuďom, čo si hovoria úspešní.

Text: Peter

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply