Home / Nezaradené / Nákup ako investícia

Nákup ako investícia

Žijeme v civilizovanom svete, potraviny si väčšinou nepestujeme v záhradke, vodu neberieme zo studne na dvore a šaty si nevyrábame z ľanu a konope. Často nakupujeme a my ženy to navyše milujeme. Tzv. „shopping“ sa stal nutnosťou, záľubou, vášňou. Buďme ale úprimné, doba je aká je a človek si dva i tri krát premyslí, kam svoje peniažky zainvestuje.

Presne tak, zainvestuje a nie len minie. Pretože aj lacné nákupy  by mali byť dobrou investíciou. Hovorí sa síce, že: „Nie sme takí bohatí, aby sme si kupovali lacné veci“, ale nie je lacné ako lacné. Možno sa pýtate, do čoho sa teda oplatí pri nakupovaní investovať. No predsa do seba!

Kúpiť si napríklad :

Sodastream

Sodastream je prístroj na výrobu vlastnej sódy. Dokonca aj s príchuťami. Ale čo je na tom najlepšie, už žiadne ťažké fľaše zo supermarketov. A hlavne je to domáca výroba. V poslednej dobe až príliš často čítame o tom, čo v skutočnosti jeme a pijeme. Prehnane sladené vody, nedodržané normy umelých sladidiel, cestárska soľ v pečive. Je dobré mať možnosť urobiť si niečo doma a vedieť, čo v tom je. Výroba vlastnej sódy dokonca zaberie menej času ako jej nákup a investícia sa vráti do mesiaca.

Domácu pekárničku

Pečenie domáceho chleba a pečiva je určite časovo náročnejšie, ale o to chutnejšie. Je to skôr investícia pre rodiny, no domáca pekárnička je v podstate lacný nákup. Je vhodná pre každého, kto má vzťah k pečeniu a racionálnej strave.

Vlastný kávovar

Podľa istého prieskumu zhruba 70% žien pije kávu, z toho 27% zrnkovú, 25% granulovanú. 50% zo všetkých respondentiek uviedlo, že im chutí presso, latté, capucino. No len 8% je ochotných si za to denne zaplatiť v drahých kaviarňach  a 10% uviedlo, že na to nemajú ani čas.

Skvelým riešením je mať doma vlastný kávovar. Už dlhšie neplatí, že len drahé kávovary sú kvalitné. Dobrým riešením je kávovar Dolce Gusto, nestojí veľa a čo je hlavné, urobí chutné presso, latté, capucino, horúcu čokoládu.

Nakupovanie nemusí byť len bezduchým míňaním peňazí, ale môže byť súčasné zábavné i výhodné. Potešíte tým seba a dobrou investíciou aj vášho partnera a peňaženku. V neposlednom rade je to aj investícia do dnes tak moderného bio životného štýlu.

Ak vás niektoré z týchto tipov na lacné nákupy a investície do seba zaujali, môžete si o nich viac prečítať na http://www.topzena.sk.

Text: Jana

Foto: topzena

Leave a Reply