Home / Láska, sex, vzťahy / Vzťah na diaľku – ako obstáť v tejto skúške

Vzťah na diaľku – ako obstáť v tejto skúške

V dnešnej dobe sú vzťahy na diaľku samozrejmosťou. Nie vždy sa nám podarí zohnať prácu v našom meste. Alebo odchádzate na stáž do zahraničia, či študovať mimo. Nie je to nič neobvyklé, ale vzniká otázka, čo so vzťahom. Vydrží? Nezabudneme na seba? Toto všetko víri v hlavách tých, ktorých sa odlúčenie priamo dotýka. Nemajte strach, ak je to naozaj láska s našimi radami zvládnete vzťah na diaľku doslova ľavou zadnou.

Trávte čas efektívne

Keď priateľ odíde, svet ostane stáť. Aj keď máte pocit, že sa zrútil. Hľadajte v odlúčení to pozitívne. Zrazu máte viac času na seba, na zábavu s priateľkami. Môžete posedieť len tak na káve a prebrať ženské veci. Vybrať sa na nakupovanie bez výčitiek, že niekoho zanedbávate. Aby na vás nedoľahol ten nával samoty treba sa obklopiť kamarátmi. Prihláste sa na aerobik, choďte do kina. Aktivity vám zaberú voľný čas a zároveň zamestnajú vaše myšlienky. Musíte vypnúť a myslieť pozitívne. Pozitívna myseľ pri vzťahu na diaľku je dôležitá. Žiadne pochybnosti tu miesto nemajú.

Komunikácia na prvom mieste

V dnešnej dobe sú tu počítače a internetové spojenie. Môžete byť so svojim miláčikom každý deň. Využite výdobytky dnešnej doby. Dlhé hovory, emaily plné lásky a množstvo fotografií budú vašimi najväčšími spojencami. S radosťou ako malé dieťa budete zapínať počítač a doslova hltať každé napísané slovo. Iste oceníte, že bude stačiť malý náznak niečoho erotického a už budete pociťovať na tele zimomriavky. Vaša predstavivosť sa doslova vyburcuje na plné obrátky.

Bez hádok to ide ľahšie

Pri odlúčení sa snažte nehádať. Komunikujete spolu na diaľku, preto by ste sa mali toho vyvarovať. Ťažko sa rieši problém, keď nie ste pri sebe. Oboch trápi vzdialenosť. Tešíte sa na každodenné stretnutia pri PC. Prečo si ich teda kaziť hádkami a nedorozumeniami? Láska zdolá všetko, ale pri zlej komunikácií jej to pôjde ťažšie.

Vraj čo ťa nezabije, to ťa posilní. Áno, je to tak. Vzťah na diaľku posilní maximálne. Naučí dôvere v toho druhého. Ak aj vám hrozí odlúčenie, nemajte strach. Ak je to tá pravá láska zvládnete to. Dôležité je predovšetkým myslieť pozitívne a dôverovať si. A o tom predsa láska je.

Text: Monika

Foto: sxc.hu