Home / Ostatné / Krajina, ktorú musíte vidieť

Krajina, ktorú musíte vidieť

Čína. Krajna obdivovaná aj zatracovaná. Krajina, ku ktorej s obavami ale aj nádejami vzhliadajú politici, podnikatelia, turisti ale aj celkom obyčajní ľudia s myšlienkou – tam by som sa chcel raz pozrieť. Čína, to už dávno nie je len lacný tovar na Miletičke, alebo čínska reštaurácia, kde by sa dalo lacno najesť. Kedysi bola Čína synonymom pre niečo lacné, nekvalitné. Keď sa povedalo, že je to z Číny, tak to znamenalo takmer jasnú správu o tom, že dni daného výrobku sú spočítané a dá sa predpokladať, že onedlho doslúži. Pre pochybovačov je tu napríklad informácia o tom, že megaúspešná spoločnosť Apple vyrába svoje produkty, hádajte kde? Áno správne, v Číne. A sú produkty firmy Apple “šuntom”? Asi by sme ich mohli označiť rôzne, ale toto slovíčko by sme určite nepoužili.

Čína má toho mnoho, čo nám vie ponúknuť, nielen v oblasti technológií. Zájazd do Číny vám ponúkne úplne iný a nový pohľad na kultúru a ľudí. Poznávacie zájazdy od singa.sk vám môžu sprostredkovať zážitok, na ktorý budete dlho spomínať. A povedzme si úprimne, kde inde ako v Číne môžeme obdivovať prírodný kameň použitý na stavbu Čínskeho múru? Vraj jediná stavba ľudstva, ktorú vidno aj z obežnej dráhy. V Číne je proste všetko veľké. Veľké plány, veľké stavby a samozrejme nesmieme zabudnúť ani na veľkú Stranu, ktorá by našincovi po jeho historických skúsenostiach, nemala byť cudzia alebo neznáma.

Civilizácia, ktorá vybudovala nádherné paláce, kde len oči prechádzajú nad tvarmi a farbami. Tu vaše oči spočinú na podlahe, kde sa skvie travertinová mozaika, tu sa zase rozplývate nad estetikou palácových záhrad. Je to miesto, kde vaše zmysly dostanú poriadne zabrať, ale je to niečo, na čo budete veľmi dlho spomínať. Ľudia, ktorí mali tú možnosť a do Číny sa im podarilo dostať, hovorili, že je to krajina, ktorú si buď okamžite zamilujete, alebo ju budete nenávidieť. V každom prípade sa niečo vo vás pohne a nezabudnete na to.

Text: Martin

Foto: sxc.hu