Home / Nezaradené / Všade dobre. Tak prečo ostávať doma?

Všade dobre. Tak prečo ostávať doma?

Hovorí sa, že všade je dobre ale doma je aj tak najlepšie. Ak by sme sa chceli doslova riadiť touto  zásadou, tak by sme asi nevystrčili ani päty z domu. A určite sa nájdu ľudia, pre ktorých bolo vrcholným cestovateľským zážitkom, že sa odviezli vo svojom meste autobusom na konečnú. Na túto skupinu vyššie uvedené  príslovie platí bezo  zbytku.

your credit profile

Ale potom je tu aj druhá, možno predsa len početnejšia skupina, pre ktorú je cestovanie, spoznávanie nových miest  a nových ľudí atraktívnejšie a zaujímavejšie, než spoznávanie vlastného priedomia. A tí vám povedia, že všade je dobre, tak prečo ostávať doma? Ba dokonca by mohli povedať, že sú miesta, kde je ešte lepšie než doma.

Prečo sa teda nevydať na cesty, do batoha si nabaliť buchty, objednať si lacné ubytovanie a prekročiť hranice bežného dňa? Chce to tak málo, len sa rozhodnúť a vyraziť. Často najväčšou prekážkou, ktorá nám bráni v tom aby sme opustili svoje pohodlie, nie  je ani tak cena, alebo diaľka, ktorú máme prekonať, ale naša lenivosť a pohodlnosť.

Sme to my, kto nám stojí v ceste pred novými zážitkami a udalosťami, ktoré by nás mohli obohatiť. Na to, aby vám bolo dobre dokonca ani nemusíte vycestovať do zahraničia. Aj keď zahraničie, nech už je to kdekoľvek, má predsa len svoje kúzlo a istá exotika môže našu motiváciu cestovať zvýšiť. Ale ako sme už spomínali, naozaj netreba chodiť ďaleko. Ak máte radi turistiku, lesy  a hory  a nechcete chodiť ďaleko, nájdite si moderné chaty na Slovensku, kde budete mať všetko, čo vaše srdce, duša aj žalúdok potrebuje.

Taká chatka niekde hlboko v lese má svoje čaro. Polienka praskajúce v krbe, citlivo zvolené bytové doplnky, medzi  ktorými by sme našli aj lampáše od arthome, to všetko v konečnom dôsledku vytvára atmosféru a pocit, ktorý by sme doma nikdy nezažili.

A bola by veľká škoda, keby  sme sa o tieto pocity pripravili.

Text: Martin

Foto: sxc.hu