Home / Nezaradené / Sťahujte sa i usporte

Sťahujte sa i usporte

Sťahovanie je vlastne taká malé zemetrasenie. Po ňom už nie je nič také, aké bývalo. Sťahovanie vám totálne poprehadzuje všetko vo vašom živote. Knihy sú tam, kde mali byť hrnce.
Hrnce sú tam, kde by mali byť kozmetické potreby. Kozmetické potreby sú tam, kde by mali byť lyže a korčule. Je to proste jeden veľký neporiadok. Je síce fajn, keď si na to objednáte firmu na sťahovanie bytov, ale aj to nerieši celý ten problém, ktorý so sťahovaním súvisí. Mimochodom, keď už tú firmu vyberáte, skúste sa pozrieť na zew.sk, zdá sa, že tí by s tým mohli mať dosť skúseností.

Keď sa už sťahujete, je dobré riadiť sa jedným užitočným pravidlom. Sťahovanie je totiž skvelou príležitosťou na to, aby ste sa zbavili starých vecí. Ak nepodľahnete sentimentu, vaše nové miesto, kam sa presúvate, bude o niečo priestrannejšie a nebude také zapratané haraburdami, ako to predošlé. Platí také nepísané pravidlo, týkajúce sa oblečenia. Ak ste niečo nemali na sebe dva alebo tri roky, tak potom nie je dôvod aby ste to skladovali, pretože si to najbližšie dva roky aj tak neoblečiete.

Iná je situácia, keď sa sťahujete do rodinného domu a tam si určitú veľkorysosť pri narábaní s priestorom môžete dovoliť. Rodinný dom je totiž vo väčšine prípadov predsa len o niečo väčší ako bežný panelákový byt. Navyše, keď ešte máte aj nejakú záhradu, kam sa dá postaviť drevená búda.  Do tej strčíte všetko, čo by ste chceli vyhodiť, ale sa vám nechce. Prípadne máte citový vzťah k tomu, čoho by ste sa mali zbaviť.

Len pozor, sú isté miesta v rodinnom dome, napr. septiky, kde sa nedoporučuje nič stavať, pokiaľ nechcete byť oblažovaný kompostovou a inou arómou.

Nezabudnite pri sťahovaní aj na ekológiu a úsporu financií. Trendom sa stávajú aj nádrže na dažďovú vodu. /jímky na dešťovou vodu/ Dažďová voda je vhodná na zavlažovanie, splachovanie, či pranie. Ušetríte tým nemalé financie.

Jednou ranou tak vyriešite s novým bývaním nielen priestor ale aj úsporu.

Text: Martin

Foto: sxc.hu