Home / Zdravie / Pleť na jeseň

Pleť na jeseň

Prišlo obdobie, kedy sa príroda pomaly chystá k zimnému spánku. Zahmlené rána, obedňajšie lúče zubatého slniečka a chladné večery. Keď k tomu pridáme vietor a suchý vzduch v miestnostiach dostaneme realitu dnešných dní. V tomto období sa väčšinou bijeme s chrípkou a jej príznakmi. Ale myslite aj na svoju pleť. Aj ona zažíva šok z tejto zmeny. Nezabúdajte na ňu.

Hydratovať, hydratovať, hydratovať

Po lete býva pokožka suchšia. Slnečné lúče na nej zanechali stopy, ktorých sa musíme zbaviť. Dokonalá hydratácia ju krásne napne. Zároveň odbúra prvé vrásky a navráti pokožke elasticitu. V tomto vám určite pomôže hydratačný krém. Práve na jeseň by mal byť vašim každodenným pomocníkom. Pozerajte sa v prvom rade na obsah minerálov a vitamínov. Určite si vyberte ten na báze oleja. V boji s jesenným počasím vám pomôžu aj výživné masky. A tak ako hydratujete pleť zvonku, hydratujte telo zvnútra. Čaje, minerálne vody, vitamínové bomby, by na jedálničku nemali chýbať.

Zaútočte prírodou

Skúste v boji proti prírodným vplyvom bojovať prírodou. Každá babička povie, že to čo sa dá zjesť je dobré aj pre pleť. Prečo to teda nevyužiť? Masku budete mať vždy čerstvú. Je množstvo možností, z čoho si ju môžete pripraviť. Na dokonalú hydratáciu zmiešajte mrkvu, olivový olej a med. Ako obmenu skúste namiesto mrkvy tekvicu. Pleť ostane pružnejšia a mladšia už na prvý pohľad. Doslova sa nabije elasticitou. Alebo si doprajte po lete doslova vitamínovú bombu. Tvaroh spolu s dužinou a šťavou z pomaranča sa postarajú o dokonalé osvieženie pokožky. Na vyhladenie vrások sa osvedčil tvaroh s medom. Po tomto zázraku budete pôsobiť o pár rokov mladšie. Jednoduché, čo poviete?

Myslite na ruky a pery

Nielen o tvár sa treba starať. Ruky taktiež povedia o človeku veľa. Chladné, sychravé počasie nesvedčí ani im. Doprajte aj im dokonalú starostlivosť. Tie, ktoré trpia suchšou pokožkou využijú nočný zábal. Silnejšia vrstva krému, staré rukavice a ráno sa zobúdzate s jemnou a hebkou pokožkou. Zmena bude nielen na pohľad, ale aj na dotyk. Vaše pery chráňte balzamom. Musí byť súčasťou v kabelke žiadnej ženy. Tak ako tam patrí zrkadlo, mal by tam mať miesto aj tento malý pomocník. Ak už sa stala malá nehoda a vám táto ozdoba tvare popraskala, nezúfajte. Natriete si pery na noc medom. Budete prekvapená pri rannom pohľade do zrkadla.

Životospráva musí byť

A v neposlednom rade je tu životospráva. Snažte sa o pestrosť jedálneho lístka. To čo jete sa odrazí aj na pleti. V letných mesiacoch jej dávalo vitamíny a minerály slniečko, teraz sa o to postarajte sami. Nezabúdajte, že ako prvé sa vám človek pozrie do tváre. Nevšimne si oblečenie, obuv, či kabelku. Pokožka na vašej tvári je vizitka. Snažte sa, aby vaša pokožka  bola váš najkrajší módny doplnok.

Text: Monika

Foto: sxc.hu