Home / Ostatné / Byť lepší

Byť lepší

Chcem byť dobrý, dobrý ako chlieb, spieva Ivan Tásler. Ale nie je chlieb ako chlieb. Nové informácie z oblasti zdravej výživy ho menia a ustavične vylepšujú. Tak ako sa dá vylepšiť chlieb, možno zlepšiť čokoľvek. Vec, situáciu, postoj, správanie, činnosť, zručnosť. Portál zlepsisa.sk prišiel s projektom, ktorý nám v tom pomôže. Ponúka rôzne kurzy. Stačí si len vybrať oblasť o ktorej sa chceme niečo nové naučiť, prípadne sa v nej zdokonaliť. Výber kurzov je vskutku rôznorodý. Spomeniem napríklad: základy filmovej tvorby, rozvodom život nekončí, cínovanie, tenis, google nie je iba o vyhľadávaní, kresba portrétu, zachráň život, zbaľ babu…

Každý z nás sa môže niečo naučiť. To je hlavnou myšlienkou tohto nového projektu na Slovensku, ktorý sa snaží vytvárať komunity ľudí s podobnými záujmami. Projekt spája ľudí, chtivých po nových zručnostiach a po zlepšení sa v nich a tých, ktorí sa o svoje skúsenosti a znalosti chcú podeliť. Pracuje teda pre obe strany, pričom lektorom aj žiakom sa môže stať ktokoľvek bez ohľadu na profesiu či vzdelanie alebo skúsenosti. Stačí mať len chuť zlepšiť seba, alebo iných. V tom druhom prípade je však žiaduce byť v niečom naozaj dobrý, mať s danou činnosťou skúsenosti. Potom už nič nestojí v ceste s nadšením svoje skúsenosti odovzdať ďalším. Zakladatelia projektu zastrešia toto vaše nadšenie. Poskytnú priestor, vytvoria vám konto, spoja vás so záujemcami a po úspešnom prebehnutí kurzu vám zašlú peniaze. Treba im len poslať svoju predstavu a napísať o svojich predpokladoch.

Ak ste naopak v pozícii záujemcu a padol vám do oka niektorý z ponúkaných kurzov, zakladatelia vám pomôžu pri registrácii – vyplnením prihlášky na kurz vám automaticky vytvoria konto a na mail vám pošlú prihlasovacie údaje. Mať svoje konto je výhodné z viacerých dôvodov. Ak sa rozhodnete po prvom kurze zúčastniť ďalšieho, všetky potrebné údaje na prihláške nemusíte nahadzovať znovu. Budete mať aj prehľad o tom, aké kurzy ste absolvovali, akého kurzu sa práve zúčastňujete a podobne. Za kurz platíte po vyplnení prihlášky a vaše peniaze idú na účet projektu, nie priamo lektorovi, ten si najprv musí splniť svoje povinnosti. Týmto je záujemca chránený pred zneužitím svojej dôvery.

Byť v niečom dobrý je na nezaplatenie. Zlepšenie v niečom mne blízkom, alebo v niečom, čo mi výrazne pomôže prekonať aktuálny problém, sa dá zaplatiť poľahky. Kurzy nie sú drahé. Ponúkajú ich ľudia, podkutí v tom svojom remesle či umení, od ktorých sa ale nevyžadujú profesionálne znalosti alebo rôzne školiace certifikáty. Tým pádom sú kurzy finančne dostupné, rôznorodé a kreatívne.

Na záver si predstavím, že čitateľ tohto článku je niekto podobný mne. Niečo sa naučil, je v tom vskutku dobrý a baví ho to. Má záujem naučiť to aj ďalších ľudí, privyrobenie by tiež prišlo vhod, ale nevie sa odhodlať, nevie, ako sa predať.

On sám začne kurzom Staň sa lepším obchodníkom. Naučí ho, ako vylepšiť svoje obchodnícke zručnosti. Potom si otvorí  svoj vlastný kurz. A stane sa úspešnejším a lepšie ohodnoteným.

Text: Ľubica

Foto: sxc.hu