Home / Nezaradené / Čas na balóny šťastia

Čas na balóny šťastia

Tradícia vypúšťania balónov šťastia je stará už takmer dvetisíc rokov. Prišla z Ďalekého východu a robí si miesto už aj na Slovensku. Na balóny si napíšeme svoje želania, ktoré sa potom vznesú vysoko do neba a tým sa splnia.

K celej akcii potrebujeme balón, zápalky, tmu, prianie, nadšenie, vieru, hodinky, ďalekohľad.

Prvý a druhý bod sú podmienkou, ostatné je na nás. Zápalky podrobne vysvetľovať nemusím, o balónoch však niečo poviem. Balóny šťastia sú teplovzdušné balóny, veľké 90 x 60 cm. Po zapálení palivového článku sa naplnia teplým vzduchom a vznesú do výšky. Manipulácia s nimi je jednoduchá. Sú bezpečné a neškodia životnému prostrediu. Letia približne desať minút a sú schopné vystúpiť až do výšky jedného kilometra. Vďaka svojej jedinečnosti ozvláštnia akúkoľvek oslavu a ak tieto úžasné lampióny šťastia vypustíme naraz vo väčšom množstve, výrazne si znásobíme celkový zážitok. Veď prianí nikdy nie je dosť, radosti a šťastných okamihov tiež nie. Stále nám nejaké treba.

Takže balóny aj zápalky máme. Vonku sa už zotmelo. Za svetla to naozaj nie je ono, aj keď čisto technicky, balóny poletia aj cez deň. Nechceme však prísť o rozžiarený efekt. Priania sú napísané a od samého nadšenia sa už nevieme dočkať. Chystáme sa súčasne vypustiť naozaj veľa balónov a takmer nikto to nerobí len tak. Práve naopak, veríme, že naše priania nájdu adresáta. Zosynchronizovať takúto akciu však nie je jednoduché. Na rad prichádzajú hodinky, môžu to byť aj dámske hodinky na zápästí kráľovnej večera. Presné, to je dôležité, ak balónmi chceme vyslať do neba svoje túžby v konkrétnu hodinu aj minútu.

Potom to príde! Úžasný pohľad nahor. Vyberieme ďalekohľady na nočné videnie, aby nám nič z toho divadla neušlo. Aby sme ten svoj balón sledovali až do cieľa. Pozeráme sa, myslíme na svoje priania, ako letia k nebu a zaplaví nás neopísateľná radosť. Možno niekto z nás zatúžil práve po nových hodinkách. A možno sú už jedny štýlové hodinky DKNY, kvalitné a krásne, na ceste. Ako som spomínala, treba veriť. Tak zavrime oči a snívajme. Ale, nie, otvorme oči a pozerajme sa. Takýto zážitok predsa nesmieme prespať.

Text: Ľubica

Foto: sxc.hu