Home / Ostatné / Osobný darček

Osobný darček

Obdarovať ženu tak, aby sa naozaj obdarovanou cítila, je kumšt. Dary väčšinou dávame s radosťou a rovnakú, alebo aj väčšiu radosť, nimi túžime vyvolať. Nie je fér darčekom pripomínať povinnosti. Potreby do domácnosti žene ten nikdy sa  nekončiaci kolotoč pripomenú. Kolotoč, na ktorý v slávnostnej chvíli, keď dostáva darček, chcela zabudnúť. Výkonnejší mixér, súprava tanierov a varešiek, nová rýchlovarná kanvica, hrniec s nepriľnavým povrchom, to všetko sú veci, ktoré jej uľahčia prácu. Na chvíľu hádam aj potešia, ale nebude mať nutkanie kvôli nim tancovať po izbe, ani si ich nebude chodiť potajomky znovu a znovu obzerať. No a taký nehlučný vysávač novej generácie urobí službu skôr ostatným – budú menej vyrušovaní pri oddychovaní na gauči.

Niečo potrebovať a po niečom túžiť sú dve rozdielne veci. Ženy túžia po osobnejšom darčeku. Po niečom, čo bude len ich. Čo ani nemusí mať praktické využitie. Darujme im šperk. Šperkom, obzvlášť šperkom zo zlata, jej povieme, že nám na nej záleží, že jej dávame darček určený špeciálne pre ňu. Vravíme ním, že dostáva niečo cenné, niečo krásne, niečo, čím jej chceme urobiť radosť. Sú to malé trblietavé poklady, bez ktorých sa určite dá žiť, ale ženám sa s nimi žije akosi lepšie.

Ženy a šperky patria k sebe. Chceme sa robiť krásnymi, chceme zaujať niečím, čo nás odlíši, čo zvýrazní našu osobnosť. Existujú aj lacné šperky. Sú rovnako krásne a rovnako zbytočné. Teda z hľadiska praktického využitia. Máme radi šperky swarovski, pre ich rozmanitosť, farebnosť, originalitu. Krásne veci dokážu divy. Navodia v nás pocit výnimočnosti a luxusu. Zobudia v nás dámu, ak náhodou na chvíľu zadriemala. Ozdobené krásnym šperkom sa správame vyberanejšie, viac dbáme, aby aj z celého nášho prejavu sálala krása. Šperkom môžu byť tiež hodinky, napríklad z timestore.sk. Tie už splnia aj praktickú úlohu. Byť včas tam, kde na nás čakajú, je dôkazom úcty k druhému. Prísť na stretnutie s nádherným šperkom či hodinkami a s úsmevom cez celú tvár je darčekom. Obe strany z toho majú radosť.

Text: Ľubica

Foto: sxc.hu