Home / Nezaradené / Muži v núdzi

Muži v núdzi

Páni tvorstva. Pýcha ľudstva. Zástupca tohto rodu urobil prvé kroky na Mesiaci, zdolal Mount Everest, alebo predviedol parkovanie driftom. Čo ma však na mužoch zaráža, ako neobratne si vedú v najjednoduchších úlohách, bez ohľadu na to kým, alebo čím sa cítia byť.  Vtedy mi pripomínajú postavičku Mr. Beana, ktorý si vo veciach domácich prác vedie minimálne s rovnakou bravúrnosťou.

Môj výskum ako muži zvládajú jednoduchú vec, poriadok, začal minulého roku, keď som ho nechala pár dní samého. Nielenže sa všade nakopilo kopec riadov, v skrini visela košeľa, ktorá si dávno mala vyobzerať vnútro práčky počas cyklu, ale po vstupe som si všimla aj nový malý koberček priamo v predsieni. Po jeho odtiahnutí som ostala v miernom úžase a nevedela, či mám plakať, alebo sa smiať. Rozmazaná škvrna od vína na  koberci akoby kričala ono povestné: „ten tvoj to nezvládol“  a smiala sa.

S odstupom rokov som sa naučila, ako to s tými našimi mužmi je. Dokonca keď odídem a vrátim sa,  nájdem byt dokonale čistý. Len pred odchodom, treba mužom všetko pripraviť akoby na zlatom podnose. Zahŕňa to vizitky od spoločností, ktoré sa zaoberajú poriadkom v domácnosti, prednastavenej webovej stránke v počítači, či palubnej doske auta.

Naposledy to bola vizitka, ledabolo pohodená na  stole, od renomovanej firmy, ktorá vykonáva tepovanie. Konkrétne tepovanie auta, kobercov, gaučov. Po troch dňoch som našla koberce v byte dokonale čisté. Ani zmienka po žúre jeho priateľov, čipsoch, či pive.

Keď som sa vrátila domov, pán tvorstva ma netrpezlivo očakával. S radostným úsmevom na tvári ma privítal vo sviežom, voňavom, čistom byte. Hm.  Ešteže existuje čarovná formulka , ktorú som zadala do googlu „tepovanie žilina“ kedysi dávno, pomyslela  som si. Aj vizitky ledabolo pohodené na stole. Aj dovolenky, po ktorých vás prekvapí „vlastnoručne vyčisteným bytom.“ Aj jeho mama, ktorá mu poradila firmu, ktorá dokonale umyla aj okná.

Ešteže my ženy vieme, ako to s tými našimi mužmi v núdzi naozaj je. Ste na tom rovnako?

Text: PR článok /tepovanie martin/

Foto: sxc.hu