Home / Zábava / Hudba / Multi-talentovaná Lindsey Stirling

Multi-talentovaná Lindsey Stirling

Pokiaľ túto úžasnú speváčku, huslistku, tanečníčku a skladateľku v jednom tele ešte nepoznáte, je načase to zmeniť, vážení! Predstavujeme vám ženu, ktorá dokázala skĺbiť husle s klasickou hudbou, hip hopom aj dubstepom a inými štýlmi.

Každý žije svoj život nejak inak. Niekto sa túži celý život len zabávať, iný si ide za svojím snom a plánuje počas života urobiť veľké veci, ktoré po ňom ostanú, keď raz
odíde. Lindsey bolo obyčajné dievča. Ako každá mladá slečna, aj ona mala vlastné sny a túžby.

Nemala síce problémy so vzťahom v rodine (ako to občas pri úspešných ľuďoch býva), avšak finančne na tom neboli najlepšie. Žili si skromne z výplaty do výplaty, no Lindsey by nikdy nemenila – miluje svoju rodinu nadovšetko. Rodičia ju vždy podporovali v jej snoch a dávali jej toľko lásky, koľko len vládala uniesť. Keď mala päť rokov vytrvalo presviedčala rodičov, aby jej kúpili vytúžené husle. Po roku náročného prehovárania sa dočkala a mohla začať žiť svoj sen.

Aby sa ich dievčatko zdokonaľovalo, našli jej učiteľa, ktorý však bol ochotný vyučovať hru na husliach len 15 minút do týždňa! Jej túžba bola omnoho väčšia než nepriazeň osudu. Všetci jej tvrdili, že žiadne dieťa si nedokáže osvojiť husle s učiteľom za 15 minút do týždňa. Omyl, priatelia.

V roku 2010 sa Lindsey zúčastnila súťaže Amerika má talent, kde sa dostala do druhého kola a kariéra sa mohla začať. Na jej konte už svieti viac ako desať kvalitných skladieb, ktoré rozhodne stoja za vypočutie. Touto cestou vám prinášame nielen čarovný príbeh mladej dievčiny, ale aj ďalší hudobný skvost, ktorý musíte počuť.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=aHjpOzsQ9YI’]

Text: Michaela

Foto:  freedigitalphotos.net