Home / Nezaradené / Chudnutie po sviatkoch

Chudnutie po sviatkoch

Don´t quit alebo Do it! Väčšina z nás sa po sviatkoch pokúša dostať späť do formy, ale hlavne do nohavíc. Preto sme pre vás pripravili krátky manuál, o tom – ako na chudnutie po sviatkoch. Avšak nestačí byť v pohode len po fyzickej stránke, oveľa dôležitejšie je mať poriadok vo svojej psychike.

Všetky problémy – priberanie, chudnutie, úzkosť, či pozitívna nálada vznikajú v centre mozgu. Psychika a zdravý životný štýl sú ako dvojičky. A práve s nimi by ste by sa mali čo najskôr spriateliť. My vám prezradíme ako na to:

1. Nájdite si motiváciu. Snažte sa úprimne odpovedať na nasledujúce otázky:

Prečo sa chystáte chudnúť? Čo vás inšpirovalo? Naozaj chcete vyzerať ako kolegyňa z druhého od kopírky, alebo to robíte len preto aby ste sa VY sama cítila dobre?

2. Určite si reálne ciele.

Rozdeľte si zmenšovanie vášho zadku, či bruška do etáp. Začnite meraním momentálneho stavu a skončite konkrétnym číslom nohavíc (či trička), ktoré si o pár týždňov, či mesiacov zakúpite v obchode.

3. Zapisujte.

Do hlavy, na papier, na lepiace papieriky – ktoré umiestnite na chladničku, či rám postele. Zapisujte ciele, konkrétny stav a chváľte sa za postupné úspechy.

4. Zdvihnite svoje ja od „telky“, a cvičte.

Povolené je všetko pri čom sa hýbete. Zabehnite si po schodoch. Nakupujte. Prechádzajte sa. Pozorujte sexy telá trénerov z pohodlia bežiaceho pásu, (ktorý je samozrejme zapnutý na maximum, milé dámy). A pamätajte: autobus, či iný dopravný prostriedok je pre tých, ktorí cez sviatky jedli zeleninu! Vy máte dve funkčné nohy. Raz dva – raz dva, hlavne s úsmevom.

(Poznámka redakcie.: Použitie dopravných prostriedkov je povolené iba ak máte za sebou hodinový tréning vo „fitku“, alebo sľubujete, že budete počas jazdy stáť na vlastných nohách.

5. Vychutnávajte si zdravé jedlá a raňajkujte.

Lebo sú farebné (mrkva, jablko, hruška, cvikla..), plné vody (melón, pomelo,..), chutné (ovsené vločky, ryža), sladké (jahody – aj vzhľadom), a je ich veľa (orechy). Ale hlavne, nepriberiete z nich ani gram.

6. Nakúpte si časopisy.

Že na čo? Na toaletu predsa. Tá je najväčším priateľom chudnutia. Tak prečo si naše „denné potreby“ nespríjemniť?

7. Smejte sa.

Lebo okrem toho, že zo smiechu sa chudne – vytvára nám to sexy líca, svet je krajší, oči zúžené, a vy chudšie.

Držme si palce, ale hlavne – chuťové poháriky na uzde. Keď uvidíte prvé výsledky, nezabudnite sa pochváliť pred zrkadlom, a odmeniť nejakou tou mrkvou navyše! A pamätajte – najdôležitejšie ste vy, vaša nálada, váš názor, a pocity.

Text: Dee

Foto: sxc.hu