Home / Láska, sex, vzťahy / Keď v manželstve chýba sex

Keď v manželstve chýba sex

Obeťami bývajú aj muži, aj ženy. Príčiny sú rôzne a snaha o nápravu a zmenu je ťažšia a komplikovanejšia, než by sa mohlo zdať.  Niektorí to pokladajú za niečo normálne, čo v každom vzťahu raz musí prísť, iní veria, že sa tomu dáľahko predísť. Manželstvá bez sexu v dnešnej dobe nie sú vôbec výnimočné a zriedkavé, práve naopak. Tento problém však treba podchytiť už v začiatkoch a nie vyčkávať, keď sa drahá polovička o tom bude chcieť s vami porozprávať.

Postupné vyprchanie vášne

Nič sa nedeje z jedného dňa na druhý, teda,  v tomto prípade to platí určite. Vášeň a vzájomná príťažlivosť v dlhodobom vzťahu odchádza pomaly, nie naraz. Preto tento problém treba riešiť hneď od začiatku ako si všimnete prvé príznaky sexuálnej apatie. Častejšie sa vyhovára? Nechce sa o tom rozprávať? Aj to sú sprievodné znaky. Samozrejme, nie v každom vzťahu to môže skončiť ochladením a apatiou. Tí, ktorí dbajú o spoločné žitie, pocity, názory, emócie a snažia sa byť pre druhého stále príťažlivým, sa nemusia obávať. Predovšetkým je dobre nastaviť sa, aby ste svoju polovičku nebrali za samozrejmosť . Práve na tom to často stroskotá. Človek sa menej snaží, protivnejšie sa správa, menej danú osobu obdarúva, či už hmotnými vecami alebo aj slovným polichotením.

Prvá pomoc pri riešení problému

Ak ste sa síce snažili správať pekne k partnerovi, ale on to však nevie oceniť a napriek tomu ste zlyhali, je pár overených trikov, ako hasnúcu vášeň opäť naštartovať. V prvom rade vyskúšajte nadmieru milé správanie. Spravte si príjemný deň strávený vo dvojici. Výborne jedlo, šampanské, malý výlet, prechádzka… Večer urobíte jeden pre druhého nezabudnuteľným. Skúste staviť na jemné maznanie, vyskúšanie niečoho nového či sexi oblečka a striptízu. Pokiaľ patríte medzi hanblivé typy uvedomte si, že ide o záchranu manželstva, preto by ste mali odhodiť všetky zábrany.  Pokiaľ nezaberie ani táto taktika a partner sa napriek všetkému nechce o tejto problematike rozprávať, mali by ste nadhodiť tému o manželskej poradni. Diskrétne jednanie a rozobratie veci až do hĺbky je v takom prípade jediné, vďaka čomu môžete zažiť veľa krásnych a erotikou naplnených chvíľok s vaším partnerom.

Autor: Michaela

Foto: sxc.hu