Home / Blog / PR články / Šťastné konce, alebo záverečná.

Šťastné konce, alebo záverečná.

Z rozprávok, či z filmov sú každému najviac známe šťastné konce, kedy sa na konci všetko zlé obráti na dobré. O tom, že ich bolo neúrekom nám dodnes slúžia ako príklad známe šťastné zamilované konce zo Shreka, Popolušky, Snehulienky, či Červenej čiapočky, ktorá sa hravo popasovala s nebezpečným hladným vlkom. Boli to konce plné lásky, radosti, či víťazných tvárí. V živote to však nie je vždy tak, že konce sa stanú, či sú zárukou šťastia. My vám však ukážeme ako sa z takých tých konečno nekonečných koncov dá vyťažiť to najlepšie.

Skúsme si napríklad spolu zaspomínať na pieseň od Iné Kafé – Záverečná. „A už je to tu, koľko sme sa jej báli, záverečná….“ Nejednému z nás táto pieseň pripomenie maturitný ročník, ale hlavne nezabudnuteľnú stužkovú slávnosť. V stredoškolských rokoch koniec braný ako tragédia. A dnes? Len príjemná spomienka.

Ďalším príkladom šťastného konca, je napríklad dokončenie svojho vlastného diela. Či už výtvarného, hudobného, alebo jednoduchého snehového iglu vonku pred domom. Tu nám bolo zadosťučinením príjemného konca naše hotové umelecké dielo.

Medzi iné šťastné konce môžeme zaradiť napríklad koniec pracovnej doby, koniec puberty, koniec prednášky, skúškového, či koniec školského roka.

Ak sa však napriek tomu desíte koncov, hlavne tých školských, mám pre vás tip na to, ako si posledné mesiace školy spríjemniť. Momentálne je obdobie skúšok, a hneď na to študentom zaklopú na dvere rigorózne práce, či diplomové práce, a výnimkou tento rok nebudú ani seminárne práce. Zahoďte stres zo všetkých spomenutých prác za hlavu, a navštívte stránku www.zaverecneprace.sk. Práve na tomto mieste vám čarovné písacie víly, či škriatkovia hodia menšie záchranné koleso, a pomôžu k tomu, aby aj ten váš záverečný koniec roka stál za to.

Verím, že odteraz sa stanú konce krajšími, ľahšie zvládnutejšími, ale hlavne šťastnými. Podľa „rozprávkového poriadku“ by mal teraz zaznieť zvonec – pretože „článku“ je koniec.

Text: Dee

Foto: sxc.hu