Home / Nezaradené / Ako sa vyhnúť stresu?

Ako sa vyhnúť stresu?

Poznáte strašiaka všetkých ordinácií? Áno, správne. Je ním náš malý priateľ – stres. Nie je to však hocijaký malý záškodník, práve naopak – vie napáchať veľa škôd za naozaj krátky čas. To, že stres škodí, netreba nikomu zvlášť pripomínať. Vedci zistili, že až 90% problémov, a chorôb vzniká zo stresu. Preto je pre každého z nás lepšie vyhnúť sa stresujúcim situáciám čo najväčším možným oblúkom. A my vám poradíme ako na to.

Prvou zásadou, je uvedomiť si príčinu vzniku stresovej situácie. Ak je dôvodom práca, vyhnúť sa jej síce nemôžete, ale to, s čím sa dá trocha popracovať je váš vlastný prístup k práci, a pracovnému prostrediu. Snažte sa robiť veci načas, obchádzajte neprajných kolegov, ale hlavne sa nestresujte. Berte veci s nadhľadom, a profesionalitou.

Druhou zásadou, je vyhýbať sa hektickému prostrediu, a hektickým ľuďom. Nenechajte sa pohltiť unáhleným spôsobom života druhých. Vždy keď môžete, vybehnite z mestského chaosu do prírody, alebo na lúku. A poviem vám, teraz v zime je krása prírody naozaj inšpiratívna.

Poslednou, a najdôležitejšou zásadou je, nájsť si činnosť, ktorá vás dá opäť dokopy. Ak ste sa príliš dlho stresovali, skúste sa nahromadeného stresu jednoducho zbaviť športom. Možností na výber máte neúrekom. Čo tak napríklad začať s jogou, pilatesom, alebo, ak cítite, že to bude chcieť niečo náročnejšie vybehnite na hodinu boxu. Zapamätajte si, že akákoľvek aktivita, ktorú vykonáte vás vytrhne navždy od vášho stresujúceho JA.

Jednoducho sa hýbte, usmievajte, radujte z každého dňa, a počas roka budete nepochybne zdraví ako ryba, a samozrejme sa vám stres bude vyhýbať na kilometre.

Text: Dee

Foto: sxc.hu