Home / Nezaradené / Keď vyrastiem, budem…

Keď vyrastiem, budem…

Všetci radi snívame už od malička. Veľa a často. Niektoré sny pretransformujeme časom do reality, a iné necháme pod vankúšom v priečinku s názvom – nesplnené. Prečo je to tak, či inak, vieme iba my sami. Sú dni kedy si trúfame, a máme dostatok sily na to, aby sme boli schopní vyliezť aj na najvyšší vrch sveta, a potom prídu také, pri ktorých sa zadýchame hoci len počas šplhania sa na tretie poschodie vlastného bytu. Časom si hovoríme, že sme z našich snov jednoducho vyrástli, a že sme len zbytočne príliš veľa snívali.

Napriek tomu, to z čoho sme nevyrástli ani po tridsiatke – sú hry. Hoci v staršom veku sa výber hier značne mení, všetci ich máme radi rovnako. Je to akási spomienka na detstvo. Od varenia koláčikov z piesku sme prešli ku céčkam, neskôr ku lekárom našich bábik, či opravárom s varechou namiesto skrutkovača. Celé hodiny sme dokázali stavať budovy z lega, vymýšľať mená našim plyšovým priateľom, spaľovať kalórie pri preskakovaní gumy na dvore. Jednoducho nás hry robili šťastnými, nech už sme sa nachádzali v akejkoľvek fáze nášho života. Keď sme sa naučili písať – hrali sme sa na učiteľov, alebo rodičov, kedy neľahkú úlohu detí prevzali naši súrodenci. Radi sme prikazovali, zakazovali, zapisovali, či len trávili čas podľa toho, čo nás v danom momente zaujalo. Na hrách, bolo vždy najlákavejšie to, že sme mohli byť tým kým sme chceli byť. Kedykoľvek sme si mohli zmeniť profesiu, a nemuseli sme absolvovať množstvo pohovorov, a čakať kedy sa uvoľní nové pracovné miesto. Počas jedného dňa sme sa stali lekármi, kozmonautmi, modelkami, či slávnymi hokejistami. S pribúdajúcim vekom, sme si našli reálne zamestnanie, a nad detskými časmi sa občas v spomienkach len ticho pousmejeme. Verte však, že nič nie je stratené, a vy sa prostredníctvom virtuálneho sveta môžete opäť stretnúť so svojím detským „ja“. Túto možnosť vám ponúka napríklad taká online hra.

Ak ste občas snívali o živote hokejistov, a chceli ste sa stať súčasťou svetovej ligy, hokejový manager, je pre vás ako ušitý na mieru. Nepotrebujete dres, či drahú výstroj, a napriek tomu si na stránke www.hockeyarena.net môžete z pohodlia domova vyskúšať, aké to je bojovať s vlastným tímom proti ostatným protihráčom. Okrem toho, že vám takáto hra rozprúdi adrenalín, vytvorí dobrú náladu, stane sa tiež prostriedkom zrelaxovania sa po dlhom pracovnom dni. Stačí navštíviť stránku, zavrieť dvere na izbe, a nechať sa pohltiť športovou atmosférou.

Tak ako? Už vás opustil strach z návratu do detských čias, a splníte si sny aspoň takto virtuálne? Ak náhodou pochybujete, o tom, či je táto hra práve pre vás, snáď vás presvedčí heslo: „Hraj hokej manažér, a vyhraj 500 eur!

Myslím, že návrat do časov plných hier (hoci len myšlienkami), by sa mohol pre každého z nás stať takým príjemným znovuobjavením toho, po čom sme v minulosti tak veľmi túžili, ale časom sme na to pri povinnostiach všedných dní akosi pozabudli.

Text: Dee

Foto: sxc.hu