Home / Blog / PR články / Ako vybrať prebaľovací pult

Ako vybrať prebaľovací pult

Novorodenec potrebuje veľa vecí. Jednou z nich je bezpečný prebaľovací pult. Malé novorodeniatko tu počas dňa trávi viacej času, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Okrem prebaľovania je prebaľovací pult ideálny aj na prezliekanie kojenca. Obľúbené sú hlavne tie typy , ktoré disponujú úložným priestorom. Určite oceníte, ak budete mať všetky potrebné veci neustále po ruke a nebudete musieť od drobca odbiehať. (Nenechávajte dieťa nikdy na prebaľovacom pulte samé bez dozoru. Predtým, ako položíte dieťa na prebaľovací pult, pripravte si všetko, čo budete potrebovať.)

 Výška pultu

Na trhu je množstvo preplachovacích pultov rôznych rozmerov. Vyberte si taký, ktorý najviac zodpovedá výške osoby najčastejšie využívajúcej prebaľovací pult. Výška by mala byť o 10 cm nižšia ako úroveň lakťa pripaženej ruky používateľa prebaľovacieho pultu. Výsledkom prebaľovací pult s nesprávnou výškou by bolo prebaľovanie dieťaťa vykonávané v neustálom predklone a tým by trpela hlavne chrbtica.

 Zábrany

Bezpečnosť dieťaťa na prebaľovacom pulte zabezpečujú bočné zábrany proti vypadnutiu. Tie zabraňujú malým nezbedníkom spadnúť pri prevaľovaní sa z chrbta na bruško (veľmi obľúbená činnosť v určitom veku dieťaťa). Na trhu sú ale aj pulty, ktorých zábrany proti vypadnutiu majú ostré hrany. Určite sa takýmto pultom vyvarujte. Ostré hrany sú pre dieťa vždy veľmi nebezpečné.

 Prebalovacia komoda

Prebalovacia komoda je prebaľovací pult so zásuvkami. Takéto riešenie je veľmi praktické, hlavne ak sú na zásuvkách použité plnovýsuvy. Skladovanie v zásuvkách je oveľa prehľadnejšie ako skladovanie v policovej skrini.

Text: Článok dodal levný nábytek

 Foto: sxc.hu