Home / Blog / PR články / Ide leto, treba cvičiť

Ide leto, treba cvičiť

Asi je na tom väčšina z nás rovnako. Vianoce a iné sviatky, ktoré sú spojené s prejedaním, zanechali na našich telách stopy v podobe tukových zásob. Pomohla k tomu aj znížená fyzická aktivita počas zimných mesiacov. Čo s tým? Áno, ako každý rok tak aj teraz sa nám ponúkajú dve alternatívy: diéta alebo cvičenie. Určite odporúčame cvičenie.

 Ako začať?

Možno ste plný nadšenia do cvičenia ale začnite pomaly a postupne. Na začiatok budú stačiť cvičiť pár minút v domácich podmienkach. Určite na začiatku neinvestujte veľké financie do drahého náradia alebo do drahého športového oblečenia. Využite vašu kreativitu. Môžete sa prebehnúť okolo domu, dať si pár drepov alebo použiť švihadlo. A až potom, keď sa dostanete do tempa (cca po troch týždňoch) môžete sa poobzerať po posilňovacom náradí.

 Ako zariadiť domácu posilňovňu?

Na začiatok nebudete určite potrebovať posilňovacie veže. Určite postačia malé činky. Potom si vyčleňte určitý priestor, ktorý budete na cvičenie využívať a ten si zariaďte. Veľmi nápomocným a inšpiratívnym pri cvičení môže by aj zrkadlo. Ak máte dostatok miesta, možno by ste mali zvážiť kúpu praktického rotopedu. Rotoped je uznávaný viacerými odborníkmi na zdravý a aktívny život. Sami si musíte určiť, aký druh cvičenia vás baví. Ak vás niečo nebaví, určite pri tom nezostanete.

 Inšpirujte sa na internete

Vždy potrebujete motiváciu. Na internete sú rôzne fóra a záujmové skupiny, ktoré sa venujú cvičeniu, chudnutiu a zdravému životnému štýlu. Určite sa ich oplatí sledovať. Často na týchto miestach dostanete odborné odpovede na vaše otázky. Tieto záujmové skupiny vám môžu byť nápomocné napríklad pri zostavovaní nového jedálnička alebo pri výbere vhodného náradia na cvičenie.

Text: PR

Foto: sxc.hu