Home / Nezaradené / Na hory!

Na hory!

Tohtoročná zima prišla takpovediac „se vším všudy“, a usadila sa u nás na dlhší čas aj tento rok. Zamrznutý úsmev na tvári a teploty pod nulou, sú dôkazom toho, že zimná rozprávka je momentálnou súčasťou našich dní. A ku takej tej pravej zime, a zmrznutým ušiam, či iným končatinám patria neodmysliteľne aj rôzne druhy zimných športov.

Niektorí z nás sa radi nechajú unášať zimnými športmi na obrazovke zababušení v teplej deke s pohárom horúceho čaju. Iní dajú prednosť svižnej prechádzke zimným mestom, či dobrej sviežej guľovačke s priateľmi. Pre tých odvážnejších, sú ako stvorené zamrznuté zimné klziská, či štadióny, kde si spolu s deťmi, či milovanými partnermi môžu overiť, či ešte stále dokážu udržať rovnováhu svojho vlastného tela. A viete, čo majú spomínané aktivity spoločné? Je to fakt, že každá z nich sa dá vykonávať v tomto ročnom období, vo všetkých našich mestách po celom Slovensku. Ak však patríte k naozaj veľkým fanúšikom zimy, fandíte náročnejším zimným športom a nerobia vám problém premrznuté končatiny, určite si toto rozprávkovo zasnežené obdobie užijete niekde na horách. Práve hory sú momentálne miestom, kde sa môžete vyblázniť na maximum. Možností je naozaj neúrekom. Sánkovačku, môžete vystriedať spúšťaním sa na lopate, či detských boboch. Pre náročnejších je voľbou bežecké lyžovanie, skialpinizmus – alebo takzvané túry na lyžiach, či zimná pešia turistika, pri ktorej nielen schudnete, ale zároveň na vlastné oči spoznáte krásu našich slovenských hôr. Na to všetko vám stačia klasické bežky. Stačí sa teplo obliecť, a „bežkovanie“ za dobrodružstvom sa môže začať. Ak však radšej lyžujete a lyže z minulého roka vám už neslúžia, alebo ste z nich po tých rokoch vyrástli, dobrou voľbou je zaobstarať si nové lyže, ktoré nájdete na odpadnes.sk, sú tam naozaj skvelé zľavy. S pozitívnou náladou, novými lyžami, teplým oblečením, a so zasneženou krajinou vám už nič nebráni v tom aby ste aj vy zahájili tohtoročnú lyžiarsku sezónu na našich horských svahoch.

Hovorí sa, že dobrá lyžovačka, nemôže byť zlá, čo tak sa o tom na vlastnej koži pomocou nejakej dobrej zľavy nechať presvedčiť?

Text: Dee

Foto: sxc.hu