Home / Blog / Pohodlie a kvalita našich domácností

Pohodlie a kvalita našich domácností

Všetci si dávame záležať na veciach v našom každodennom živote. Či už ide o priateľov, alebo naopak o materiálne veci. Radi sa obklopujeme kvalitou, originalitou, a najradšej všetky tieto fakty zaobalíme do jednej príjemnej, neodmysliteľnej pohody. Milujeme a vyžadujeme miesto a podmienky na svoje pohodlie, nech už sa nachádzame kdekoľvek.

Inak to nie je ani v našich domácnostiach. Pri budovaní domova myslíme hlavne na kvalitný nábytok, súlad farieb a celkový dojem zo spojenia všetkých potrebných vecí pre každodenný život. Preto je veľmi dôležité vybrať si správne zariadenie pre náš domov.

Vedeli ste napríklad o tom, že až 90% ľudí sediacich za po­čí­ta­čom, trá­pia bo­les­ti chrb­ta a kr­ku? A na celkovú úna­vu sa sťa­žu­je okolo 70% ľu­dí, kto­rí pri po­čí­ta­či strá­via viac ako 5 ho­dín den­ne. Najviac pozorností sa preto venuje priestoru na sedenie. Väčšinu času trávime pri sledovaní televízie, kedy sa nezaobídeme bez kvalitnej sedačky. Na kvalitnej sedacej súprave by sa malo dobre sedieť svalnatému mužovi a zároveň by sa na pohodlie nemala sťažovať ani jeho krehká manželka. Obývačka však nie je jediným priestorom, kde trávime voľný čas sedením.

Ďalším obľúbeným priestorom mnohých gazdiniek, a labužníkov je kuchyňa. Práve tu sa totiž odohráva väčšina rodinných stretnutí, raňajok, obedov, či spoločných večerí. Preto je výber kvalitnej a praktickej stoličky naozaj dôležitý. Mali by sme dbať na všetky detaily. Veľmi dôležité je dať si pri nákupe stoličiek pozor na rozmery, výšku, hĺbku sedenia, či taký sklon operadiel. Aj stolička má svoje základné parametre, ktoré z nej robia vhodný priestor na sedenie. Takýmito parametrami sú napríklad: anatomicky tvarované sedadlo so zaobleným okrajom pre pohodlné sedenie bez tlaku na spodnej časti stehien a dostatočne veľké operadlo podopierajúce chrbát po celej dĺžke, a počas celej doby nášho sedenia.

Podobne sú na tom, aj naše moderné postele. Sú základom každodenného kvalitného spánku, rovnako ako matrace. Priemerný človek s výškou 175 cm by mal mať vo svojej spálni 195 cm dlhú a 50 cm vysokú posteľ. Niektorí z nás preferujú postele s čelom, iný zas bez čela. Čelo postele sa odporúča hlavne v prípadoch, pokiaľ si radi pred spaním čítate, alebo sa chcete len chrániť pred možným prievanom.

Výhodou je, že trh nábytku sa neustále skvalitňuje. Pohodlné, a elegantné sedačky, stoličky, či samotný nábytok sa postupne stáva neodmysliteľným štandardom našich obchodov. Inak na tom nie je ani stránka www.domnabytkuonline.sk, kde nájdete široký sortiment zariadenia pre váš vysnívaný domov.

Každý z nás je iný, preto sa snažíme do domácností vyberať nábytok, ktorý bude vyhovovať všetkým členom rodiny. Na kvalite záleží rovnako, ako aj na konečnom pohodlí našich domovov, ktoré sa správnym výberom a vzťahmi stávajú miestom kde sa radi, a neustále vraciame.

Text: Dee

Foto: sxc.hu