Home / Ostatné / Poprosím jeden veľký „adrenalín“

Poprosím jeden veľký „adrenalín“

Keď sa vás niekto spýta, čo je pre vás najväčším adrenalínovým zážitkom, ako zareagujete? Predpokladám, že najskôr asi začnete loviť v pamäti, že čo také extra ste v poslednej dobe zažili. Potom sa pustíte do rozmýšľania o tom, čo všetko ste ako malí túžili vyskúšať na vlastnej koži, a na koniec usúdite, že posledný adrenalínový zážitok ste zažili v kúpeľni pri pohľade na pavúka. Áno pochopiteľne, veď mal také obrovsky dlhé nohy, a ten pohľad. No kto by sa nebál? Adrenalín, to nie je len hocijaké slovíčko. Je to malý borec. Presnejšie je hormónom, vďaka ktorému sme schopní podávať extrémne výkony.

Adrenalínové zážitky sú tým pravým orechovým pokiaľ máte chuť prekonať nejakú fóbiu, alebo len jednoducho skočiť do niečoho rovnými nohami, bez strachu a s pocitom spokojnosti. Človek je od svojho zrodu tvor zvedavý, rád skúša nové veci – všetky a najlepšie naraz. A adrenalínové zážitky nám tieto naše malé divoké pokusy energicky spríjemňujú. Kým pre niekoho je adrenalín prísť ráno načas do práce, pre iného je to cesta do vesmíru, či skok z výšky skutočne vyššej než vysokej. Avšak takýchto zážitkov je omnoho viac. Napríklad taký bungee jumping, jazda športovým autom, pohľad z dvanásteho poschodia, či prítomnosť na takej dobrej fireshow. Fireshow, alebo inak ohňová šou je tiež určitým spôsobom, ako sa troška pohrať s extrémnymi situáciami, hoci len v hľadisku a vo vlastných myšlienkach. Napriek tomu, sa nám táto udalosť môže veľmi ľahko vryť do pamäti.

Sú medzi nami však aj takí jedinci, ktorí ako adrenalín pokladajú svoje koníčky. Od zberu motýľov, až po netypickú zbierku, v ktorej sú obsiahnuté ostré nože rôznych veľkostí, či tvarov. Predsa len nikdy neviete, či vám taká zbierka nožov náhodou nepadne vhod na „opekačke“ s priateľmi, alebo pri krájaní chleba na raňajky. Správni muži vedia, že vreckový nožík je vždy takou malou záchrannou vecičkou kdekoľvek v divokej prírode. A keď už sme si spomenuli divokú prírodu, zaujímavým adrenalínovým darčekom na prežitie v divočine môžu byť aj dýky. Možno počas prechádzky natrafíte na pravekých mamutov, tak prečo sa dopredu na toto dobrodružno – adrenalínové stretnutie nepripraviť?

Možností ako, kde, a s kým prežiť zaujímavý adrenalínový zážitok je neúrekom. A je len na vás, ktorí zo zážitkov si vyberiete. Nie je nad to prekonať samého seba, a zažiť niečo nové. Veď ako sa hovorí: „Žijeme len raz.“ Tak si to teda užime.

Text: Dee

Reklamný článok pre antaagni.com

Foto: sxc.hu