Home / Nezaradené / Používaný notebook z bazáru alebo obchodu?

Používaný notebook z bazáru alebo obchodu?

Vedeli ste, že používaná elektronika ako sú počítače, alebo notebooky patrí medzi najpredávanejší sortiment na rôznych bazárových stránkach? Určite áno, možno aj ste hrdý /alebo možno aj menej hrdý/ vlastník používaného počítača, notebooku, či tabletu. Pri kúpe používanej elektroniky cez bazár na vás číhajú riziká. Rozprávali sme sa o nich s predajcom výpočtovej techniky firmy WEGA Martin, Petrom Markuškom.

manicsquirrel.com/etherion/st/

 

Aké riziká hrozia ľuďom pri kupovaní používanej výpočtovej techniky cez bazárové stránky?

 Najskôr by som rád spomenul základné modely notebookov, ktoré sú stavané na dobu životnosti okolo troch rokov. Užívateľ, ktorý sa neorientuje v modelovej rade výrobkov daného výrobcu prakticky nespozná obrovské riziko, ktoré mu napríklad pri kúpe 5 ročného notebooku základnej rady hrozí. Záruka predajcu je zväčša minimálna. Pri kúpe takto starého notebooku je prakticky veľmi zložité zohnať náhradné diely a bývajú pomerne drahé. Za zmienku stojí fakt, že neviete ani históriu používanej techniky. Či bola opravovaná, kto bol vlastník, ako sa vlastník ku produktu správal. Nedávno sme robili servis zákazníkovi, ktorý si kúpil notebook cez bazárovú stránku. Po týždni už nešiel. Po otvorení sme zistili, že tento výrobok bol obliaty. Pri monitoroch laik nevie, koľko má monitor najazdené hodín a podobne.

Je teda možné kúpiť dobrý notebook, či počítač z bazáru?

 Áno, je to možné. Občas natrafíte na výrobky, ktoré sú kvalitné a majitelia sa ich zbavujú za skvelé ceny. Jediným problémom je, že popisy „skvelý notebook, fantastická ponuka, super cena“ na vás číhajú skoro pri každom produkte. Je prakticky nemožné pre úplného laika rozpoznať výhodnosť tej, či onej ponuky.

Čo by ste poradili tým, ktorí si notebook cez bazár chcú obstarať?

 Rada je jednoduchá. Žiadna dobierka ani iná forma neosobného doručenia. Osobný odber, výrobok si odskúšajte, pýtajte si papiere o kúpe. Ideálne, ak máte nejakú písomnú formu o kúpe daného výrobku od predajcu. Vždy si pýtajte na predajcu kontakt, ideálne si opíšte údaje z občianskeho preukazu. Nedajte sa oklamať slovným prísľubom záruky! Vyhýbajte sa rizikám vedome!

A čo obchody predávajúce používané notebooky, či počítače?

Áno, je aj množstvo obchodov, ktoré ponúkajú tento sortiment. Vyberajte však obozretne, kvalitný obchod vám ponúkne iba  produkty tých najvyšších modelových rád od výrobcov. Obchodov, ktoré poctivo preberajú kvalitu je pomenej.

V čom je firma WEGA Martin iná? Aj vy ponúkate takýto tovar.

Techniku vo svojej dobe mimoriadne drahú a kvalitnú, dnes ponúkame za zlomok cien. Poctivo preberáme. Pred predajom testujeme všetky súčasti, do predaja sa nemôže dostať tovar, ktorý neprejde radov testov. V porovnaní s bazárovými stránkami poskytujeme záruku a máme aj garanciu pôvodu. Notebooky nikdy nevlastnil koncový zákazník, ale firmy a inštitúcie. Nie je teda tajomstvom, že sa radíme k popredným predajcom aj používanej techniky.

 Máte v ponuke aj teraz nejaký výborný používaný notebook?

Absolútnym hitom tohto mesiaca sa u nás stal HP ELITEBOOK 2730P, ktorý ponúkame za zlomok ceny aj s dokovacou stanicou. O kvalitách notebooku sa môže dočítať v recenziách, ktoré naň sú. Trúfam si povedať, že v súčasnosti nenájdete produkt, ktorý po stránke kvality, ceny a užitkových vlastností konkuruje práve tomuto notebooku druhej najvyššej triedy od HP.

Ďakujeme za rozhovor a želáme veľa úspechov!

Ďakujem, podobne želám aj redakcii stránky PISEM.SK.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”true” ]

Text: Michaela

Foto: wega.sk