Home / Návody / Ako obdarovať ženu?

Ako obdarovať ženu?

Jedno z pravidiel obdarovania hovorí o tom, že nie je dôležité, čím obdarovať, ale ako obdarovať. Žena ako matka, svokra, sestra, kamarátka, kolegyňa, nadriadená, žena milovaná. Každá z nich je iná, no všetky sú príslušníčky nežného pohlavia. Sú radi obdarúvané, rozmaznávané, milované.

Aby boli obe strany spokojné a v očiach sa zaleskla tá povestná slza šťastia, je potrebné si dar dobre premyslieť. Spýtajte sa samých seba, ako dobre poznáte človeka, pre ktorého chystáte dar. Čo má rád? Aké sú jeho záľuby? Nemá podobných vecí už tucet? Nebude sa na môj dar iba zbytočne usádzať prach?

Sú pravidlá, ktoré platia pre všetky ženy. Potešia ženu náročnú, romantičku, staršiu, mladú, matku, sestru, kolegyňu…

Kvetina nikdy nemôže nič pokaziť. Aj keď nepísané pravidlo hovorí, že by sa mali darovať len kvety rezané, mňa osobne viac potešia kvety v kvetináči, pretože sa z ich krásy môžem tešiť veľmi dlho. Pekný šperk, chutná večera a objatie vedia u ženy vyvolať emočnú záplavu.

Čo však so ženami, ktoré sú náročnejšie špeciálnosťou svojej povahy? Milujú adrenalín, napätie a dobrodružstvo?

I tu sa dá spojiť romantika, neha a zároveň splnenie sna. Čo takto adrenalínový zážitok vo vzduchu? Taký let balónom môže byť ideálnym darčekom. Viaceré spoločnosti ponúkajú jedinečnú možnosť zabudnúť v balóne na starosti všedných dní a s hlavou v oblakoch si vychutnávať slobodu. Pokiaľ sa žena nebojí výšok, tak romantický let pre dvoch by ju určite potešil. Troška štýlovejší môže byť let stíhačkou, vrtuľníkom alebo tandemový zoskok z padáka. Ženu prahnúcu po adrenalíne by určite potešilo lietanie vo veternom tuneli. Mohla by zažiť nespútaný pocit z letu a voľného pádu. Tu nie sú potrebné ani predchádzajúce skúsenosti s lietaním. Paragliding, rogalo alebo vyhliadkové lety sú tiež dobrou alternatívou.

Niektoré spoločnosti ponúkajú aj originálny a naozaj adrenalínom nabitý zážitok stať sa pilotom na skúšku. Ak tá vaša drží rada opraty v rukách, tak je to najlepší spôsob, ako ju prinútiť rešpektovať pravidlá a zároveň sa pobaviť. Novinkou v oblasti adrenalínových športov je tiež tzv. zorbing, ktorý je inšpirovaný Leonardom Da Vincim a jeho mužom s rozpaženými rukami v kruhu. Možnosti je neúrekom, stačí si len vybrať.

Či už je vaša žena radšej nohami pevne na zemi, alebo pripravená prijať váš extrémny darček, tak nezabúdajte, že najdôležitejšia je atmosféra. Treba vedieť, ako darček venovať. Možno na vankúši v posteli s ružami, pri šampanskom s jahodami, v kine alebo priamo v balóne. Nikdy nevynechajte ani takú formalitu, ako je vyznanie lásky. Povedzte jej, aká je krásna, objímte ju a pobozkajte. Zaručene sa jej oči zalesknú šťastím.

Obdarovaná žena by mala zase vedieť, že sa nepatrí pýtať na cenu daru, ani vysloviť vetu „načo si robíš starosti“. Rovnakým umením, ako obdarúvanie, je aj dary prijímať, tešiť sa z nich, oceniť snahu a užiť si ich. Veď samotné obdarovanie je úžasná vec, ktorá je sama o sebe darom pre naše srdce.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text:  Katarína

Foto: sxc.hu