Home / Návody / ŠETRÍME: Ako ušetriť pri tlači?

ŠETRÍME: Ako ušetriť pri tlači?

K dnešnej modernej domácnosti patrí neodmysliteľne aj tlačiareň. Je potrebná nielen dospelým, ktorí ju využívajú na rôzne účely, ale aj deti si dnes pripravujú rôzne školské úlohy práve v tlačenej forme. Každý kto mal, má alebo bude mať tlačiareň vie, že prevádzka tohto zariadenia môže byť finančne náročná. Ale aj nemusí. O tom, ako tlačiť ekonomicky, dobre a lacno, nám povie konateľ spoločnosti naplne-do-tlaciarni.sk Ing. Marek Kasarda.

Ako môžu zákazníci ušetriť hneď na začiatku, podľa čoho si majú vyberať tlačiareň?

Pri kúpe nového zariadenia je dôležitý účel použitia. Je potrebné tlačiť vo farbe, alebo stačí čierna tlač? Je potrebné multifunkčné zariadenie, alebo stačí iba tlačiareň? Dôležitým kritériom je ekonomika tlače. Pred kúpou každého zariadenia by sa zákazník mal spýtať na cenu náplní do tlačiarne. Alternatívnych aj originálnych.

Zariadenie už máme doma. Čo by mal zákazník urobiť následne?

1. Alternatívne náplne

 Vrátim sa ešte ku kúpe zariadenia. Zákazník, ktorý chce naozaj ušetriť, by si mal už pri kúpe zariadenia obstarať kvalitnú alternatívnu náplň do tlačiarne a do tlačiarne založiť práve túto tonerovú alebo atramentovú kazetu. Originál odporúčam odložiť bokom.

 2. ECO mód tlače

Moderné tlačiarne majú takzvaný ECO mód tlače. Znamená to v podstate jednoduchú vec. Tlačiareň nanáša menej atramentu alebo tonerového prášku a kvalita tlače je o trošku nižšia. Výhodou je oveľa vyššia životnosť a výťažnosť tonerovej alebo atramentovej kazety.

3. Netlačiť koncepty

Ďalším krokom je využívanie náhľadového režimu tak často, ako to len je možné. Netlačiť zbytočné koncepty, ktoré iba míňajú papier a farbu. Odporúčam tlačiť vždy iba finálnu časť dokumentu. Pri tlači fotografií je potrebné zvoliť vysokú kvalitu tlače a tlačiť iba na fotopapier. Klasický papier vďaka inej štruktúre neposkytne kvalitný výtlačok a efekt je vzhľadom na vynaložené náklady slabý. Netlačiť koncepty je mimoriadne dôležité aj z hľadiska prírody a životného prostredia, ktoré je vplyvom ľudských zásahov čoraz viac devastované.

Výrobcovia varujú, že pri kúpe alternatívnej tonerovej alebo atramentovej kazety príde zákazník o záruku…

Povedzme si otvorene. Ak vlastníte sieť čerpacích staníc na nové a drahé palivo a k tomu predávate vlastné vozidlo za pár eur nahnevá vás, ak zákazník začne čerpať lacnú náhradu miesto vášho paliva. Jasné, že sa budete brániť. Dotujete predsa niekoho v dobrej viere, že na palive budete na ňom zarábať.

Pri kúpe alternatívneho spotrebného materiálu od nás, (laserové tonery, čipy pre tonery, tonerový prach, optické valce) garantujeme výmenu zariadenia pokiaľ sa preukáže, že zariadenie skutočne mohol poškodiť náš výrobok. Mesačne predávame alternatívny spotrebný materiál v obrovskom množstve. Tento prípad nenastal ešte ani raz!

A čo životnosť tlačiarne, neskracuje sa pri použití alternatívnych náplní?

Neviem o tom, že niekde by bolo publikované preukázateľné skrátenie životnosti vplyvom použitia alternatívnych náplní. Ako príklad uvediem obľúbený predávaný toner Q2612A. Zákazníci ho používajú už zopár rokov a sú maximálne spokojní.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: PISEM.SK

Foto: sxc.hu

Pozvanie prijal: Ing. Marek Kasarda – naplne-do-tlaciarni.sk