Home / Ostatné / Šperky- ženská prirodzenosť

Šperky- ženská prirodzenosť

Žena, tvor, ktorý v nás vyvoláva potrebu ochraňovať, milovať a rozmaznávať. Celé stáročia sa obdiv k nežnému pohlaviu vyjadroval najrôznejšími darmi. Kráľovské manželky, no i milenky hrdo nosili najluxusnejšie šperky, náušnice. Za všetky hovorí Madame de Montespan, milenka Ľudovíta XIV, ktorý jej v roku 1674 daroval plnú škatuľu šperkov. Minister Colbert dostal presné údaje, čo má šperkovnica obsahovať:„…..jeden perlový náhrdelník, dva páry náušníc, jeden s diamantmi, druhý s rôznymi drahokamami, jeden diamantový náhrdelník, jeden náhrdelník s rozličnými drahokamami, aby sa dali rozoberať a vzájomne kombinovať. Kamene majú hrať všetkými farbami, aby sa ku všetkému hodili, jeden pár perlových náušníc a štyri tucty gombíkov s vymeniteľným kameňom. Vonkajšia strana má byť posiata drobnými diamantmi, ktoré by sa ku všetkému hodili“… Tu vidieť, ako kráľ madam miloval, ale i to, že zastávala významné miesto v jeho živote a kráľovstve.

Ženám lichotia sladké slová, no od prírody sú tieto bytosti troška márnivé a súťaživé. Radi sa medzi sebou vyťahujú, ktorá má krajší šperk a teda si ju možno muž i viac váži.

Láska k šperkom má hlboké korene, ktoré nejdú len tak vytrhnúť. A vlastne ich ani nikto trhať nechce. Prstene, náušnice, náhrdelníky či náramky sú akýmsi synonymom ženy. Akoby v okamihu, keď sa žena nimi ozdobí splynuli v jedno. Dotýkajú sa a hladia najnežnejšie, ako to ide. S nimi ide ruka v ruke spokojnosť. Máte teda aj vy milujúcu polovičku, ktorú chcete potešiť štýlovým darčekom?  Bije vaše srdce už len pre jedinú a rozhodli ste sa pre veľký krok? Možno máte doma tínedžerku, ktorá by chcela piercing. Skúste sa nerozčúliť a uvedomte si, že vaše dieťa kráča s dobou. Urobte kompromis a dovoľte jej taký menší, sympatický. Čo tak napríklad nad hornou perou (ako znamienko krásy) alebo pri obočí, aby ho zvýraznilo?

Keď budete zvažovať, kde kúpiť šperk, tak skúste swarovski šperky, ktoré nám už roky očarujú zmysly. Výber je pestrý, stačí si len oťuknúť predstavy ženy, ktorú chcete obdarovať. Nájdete tu darček na každú príležitosť.

Nechajte sa okúzliť a splyňte so žiarivou krásou ženskej prirodzenosti. Veď kedy sa žene rozžiaria oči tak nádherne, ako keď otvorí malú škatuľku a uvidí ligotajúci kúsok šťastia? Vtedy sa odraz darčeka prenesie do jej očí. Tak čo, nepotešíte vašu milovanú napríklad aj 8. marca?

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: Katarína

Foto: swarovski-online