Home / Ostatné / Samsung Galaxy S IV predstavený, sklamal?

Samsung Galaxy S IV predstavený, sklamal?

Kórejský výrobca, ktorému najväčšie zisky prináša segment smartfónov predstavil nástupcu modelu Galaxy S III, ktorého predaj dosiahol úctyhodného čísla – viac ako 40 miliónov kusov. Číslo to je obrovské – na taký predaj sa ani zďaleka nechytá posledne predstavený iPhone 5.

Dosiahnutie obrovského obratu, ziskov, predajnosti a v neposlednom rade výborného feedbacku od spotrebiteľov dávalo tušiť, že Samsung pripravuje niečo veľké. A to aj prišlo – Samsung Galaxy S IV, alebo ak chcete „future best-seller.“ Samsung sa výziev nebojí, práve naopak, vyhľadáva ich. Kórejskému výrobcovi nerobí problém prezentovať sa ako ten, ktorý segment smartfónov ovláda – môže si to však dovoliť, predaje nepustia.

Taký postoj však vyvoláva pocity pichania ceruzky do oka pre Apple, na ktorého domácej pôjde (USA) – v New Yorku bol znepriatelený model kórejského výrobcu predstavený. Čo teda nový Samsung prináša? Inovácie, alebo sklamanie?

Odpoveď je ľahká – jedno i druhé. Oproti S III bude nová S IV tenšia a ľahšia. Rozmerovo však narástol – na výšku dosahuje takmer 13,7 cm a široký je 6,9 cm. To, čo dnes predáva takmer samo – AMOLED displej taktiež narástol. Jeho uhlopriečka narástla na 5“ s rozlíšením 1920x1080p (FullHD). Nemožno zabudnúť na to, že displej ponúka až 441 ppi, čo z neho robí top smartfón v kategórií „jemnosť.“

Čo sa týka procesoru, Samsung mierne zmiatol všetkých prítomných, keďže S IV budú poháňať dva rôzne procesory. Jedná sa buď o 1,9 GHZ quad-core Qualcomm Snapdragon 600, ktorý bude podľa dostupných informácií určený aj pre slovenský trh, alebo o procesor s taktom 1,6 Ghz, konkrétne octa-core Exynos 5. Aj tento fakt nám napovedá, že Samsung s výrobou procesorov nestíha a ani stíhať nebude, ak sa naplnia predpokladané predaje. Avšak, uvidíme čo čas prinesie.

OS Android bude vo verzií 4.2.2, ktorý bude dozaista vyšperkovaný a vyladený k dokonalosti. Samozrejmosťou je podpora LTE, WiFi a bluetooth. Mobil bude napájať 2 600 mAh batéria, ktorú bude možné vymieňať i v pohodlí domova.

Fotoaparát dospel taktiež – hlavný – zadný ponúka rozlíšenie až 13 mpx s takmer nikdy nekončiacimi možnosťami nastavenia, predný ponúka 2 mpx. O priestor na ukladanie fotografií, hudby, či filmov sa obávať spotrebiteľ nemusí, okrem internej pamäte S IV podporuje microSD karty až do kapacity 64GB. Zaujímavosťou je aj možnosť ovládania smartfónu očami. Scrollovať dlhé web stránky býva otrava, a práve pohybom očí a ich snímaním S IV vyhodnotí, čo máte so svojimi očami na pláne.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=SsvwaYgdCf4′]

S IV potešila tým, čo je dnes však už lepším nadpriemerom, ale je tu – 4 jadrový procesor s taktom do 2GHz tu už bol, smartfón s fotoaparátom s rozlíšením 13 mpx tu už bol, 5“ displej tu už taktiež bol! Čo teda S IV ponúka? – Všetko, aj nič – klasika, výkon a spoľahlivosť sú dostatočné dôvody na to, aby si zákazníci kúpili i S IV.

Samsung Galaxy S IV ponúka to, čo si myslí, že zákazníci potrebujú. Očakávania však boli väčšie – kde je 8 jadrový procesor, kde je 4 GB RAM, kde je ale niečo TOP, čo by nás zhodilo zo stoličky?

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: Erik

Foto: freedigitalphotos.net