Home / Ostatné / Byť nezamestnaným nie je hanba, ale…

Byť nezamestnaným nie je hanba, ale…

Narastajúca miera nezamestnanosti, ktorá v januári tohto roku dosiahla 14,80 %, núti tých zamestnaných, aby sa tešili, že vôbec nejakú prácu majú, aj keď nie vždy je dostatočne ohodnotená. No každú chvíľu stráca niekto nový svoje pracovné miesto. Situácia, ktorá je nielen smutná, ale aj depresívna. Človek často upadá do apatie, cíti sa neschopný, nepotrebný. Netreba však zabúdať, že vy za to nemôžete. Takéto vysoké percento nezamestnanosti vypovedá o momentálnom ekonomickom stave krajiny.  Byť nezamestnaným nie je hanba, hanbou je, ak sa človek nesnaží robiť nič pre to, aby túto situáciu zmenil. Ak sa vám prihodí tá nepríjemná situácia a stratíte zamestnanie alebo ste absolvent, ktorému sa nedarí zamestnať, tak v prvom rade nesmiete „zakrpatieť“. Znamená to asi toľko, že aj keď dočasne zostanete doma (slovo dočasne si treba neustále opakovať), tak sa nesmiete brániť rastu. Zaujímajte sa o aktuálne dianie, pozorujte pracovné ponuky, vzdelávajte sa. V dnešnej dobe je vzdelávanie oveľa dôležitejšie ako kedykoľvek pred tým. Konkurencia je vysoká, firmy hľadajú inteligentných a spoľahlivých ľudí. Boli ste už na desiatkach pohovorov a scenár sa stále opakuje? Raz ste príliš starý, inokedy až veľmi mladý, nemáte skúsenosti, prax. Po poďakovaní, prípadne sľúbenom telefonáte, ktorý sa nikdy neuskutoční a vy to viete, sa vyberiete sklesnutý a vyčerpaný späť domov. Nevadí, oddýchnite si a naberte nový elán. Treba si trénovať pamäť, znovu si začať veriť. Obdobie nezamestnanosti môžete využiť aj na to, aby ste zlepšili svoje kvality pre pracovný trh.

Mnohé agentúry ponúkajú dobre mienené a bohaté rady, ktoré vás usmernia a pomôžu uspieť. Takže sa netreba báť, že ste v tom sami a nik sa o vás nezaujíma. Jednou z firiem, ktoré sa nemôžu prizerať na to, ako štát ignoruje stále stúpajúcu vlnu nezamestnanosti, jednou z firiem, ktorá stojí  za ľuďmi, je aj Versity s.r.o. Ak nechcete čas iba tak premrhať a myslíte si, že máte na viac, tak sa skúste prihlásiť do kurzu, kde sa naučíte všetko, čo môže nezamestnaného človeka povýšiť na status zamestnaný. Kvalifikovaný školiteľ  PeadDr. Martin Prodaj, ktorý má dvadsaťročné skúsenosti s profesionálnymi školeniami, koučingom a osobným manažmentom, vás naučí, ako sa správať na pohovore, ako zvýšiť svoju hodnotu na trhu práce, ako na sebe pracovať a trénovať sebadisciplínu.  Pre tých odvážnejších je tu i pomoc s rozbehnutím vlastného podnikania. Na kurz vám stačí priniesť si iba pozitívnu náladu, dôveru vo svojich školiteľov, uvoľnenú myseľ a sústredenosť. Samozrejme, ak si chcete užitočné rady zapísať a neskôr sa k ním vrátiť, tak si prineste i blok a pero. Ako odmenu za váš záujem dostanete veľa užitočných rád, ktoré sa vám pri hľadaní práce určite zídu. Workshop trvá tri hodiny a možno sa budete čudovať, aké sú niektoré veci jednoduché a uvedomíte si, ako blízko ste po celý čas mali svoj úspech.

V prípade, že by ste sa chceli prihlásiť a zúčastniť  uvedeného workshopu, navštívte uvedený odkaz: http://zlepsisa.sk/kurz/ako-zvysit-svoje-sance-na-trhu-prace/

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

 Text: Versity s.r.o

Foto: www.sxc.hu, zlepsisa.sk

 

Leave a Reply