Home / Nezaradené / Ťažký život profesionálnych cyklistov

Ťažký život profesionálnych cyklistov

O tom, aké náročné je byť profesionálnym cyklistom asi netreba nikoho presviedčať. Asi každý pocítil náročnosť toho-čo i len kilometer točiť pedálmi do strmšieho kopca, či šlapať proti silnému vetru, nieto skombinovať ich s kľudne aj viac ako 200 kilometrov dlhou etapou. Aj o tom je profesionálna cyklistika.

Život profesionálneho cyklistu sa ale netočí iba okolo tréningu na cestách. Súčasťou tréningových dávok je aj pobyt v telocvični, či na trenažéroch. Nemožno nespomenúť aj také, pre niekoho neakceptovateľné zásahy do života od komisárov, ktorí sú schopní prepadnúť i mimo sezóny cyklistov priamo na zámorskej dovolenke a odobrať im vzorky na otestovanie. Ako sa hovorí – v cyklistike je možné všetko, čoho dôkazom je L. Armstrong, kvôli ktorému cyklistika utrpela značné rany a často aj nedôveru od spoločnosti, či sponzorov. Pre tak nákladný šport, ku akým cyklistika jednoznačne patrí, je  veľmi zdrvujúce.

Slovensko patrí ku krajinám, ktoré v kolotoči profesionálnej cyklistiky majú svojich zástupcov. Môžeme byť hrdí na nielen držiteľa zeleného trička z TdF 2012, Petra Sagana, či jeho brata Juraja, ale hlavne na dvojičky Petra a Martina Velitsovcov, jazdiacich za tím OMEGA PHARMA – QUICK-STEP.

A práve tento tím vypustil do sveta zaujímavé video mapujúce život cyklistov. Na ňom sa viac-menej všetko točí okolo hlavnej hviezdy tímu – Belgičana Toma Bonnena, ale môžete v ňom zahliadnuť aj „naše dvojičky.“ Pozrite sa s nami na to, ako ťažko sa zarába na chlebík profesionálnou cyklistikou a že každý jeden kilometer je kilometrom ťažko oddreným.

Omega Pharma – Quick-Step

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=pIZqR_g2Q9o’]

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: Erik

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply