Home / Návody / Na čo sa zamerať pri zostavovaní kúpeľne?

Na čo sa zamerať pri zostavovaní kúpeľne?

V prvom rade si treba ujasniť, či je možné určiť polohu odpadov, alebo sú už pevne dané. Hygienické zariadenia v kúpeľni treba rozložiť tak, aby sa neprekrývali a bol dobrý prístup k vani i k umývadlu. Keď máte správne umiestnené odpady, môžete začať vyberať obklady. Ponuka je široká, ale netreba sa nechať zlákať dizajnom. Vyberajte skôr podľa kvality, aj keď bude nutné priplatiť si. Výsledný efekt stojí za to. Uvažujete nad podlahovým žľabom v sprchovom kúte? Potom sú najideálnejším riešením dlažby z gresu, ktoré sú vodeodolné a nevpíjajú vlhkosť. Pokiaľ vám kúpu takýchto dlaždíc nedovoľuje váš rozpočet, tak investujte aspoň do vodeodolnej špárovačky a kvalitnej izolácie.

Neodporúča sa natlačiť do kúpeľne za každú cenu  aj vaňu, aj sprchový kút. Ak máte dostatok miesta, tak je to zaiste ideálne, no v opačnom prípade sa odporúča rozhodnúť skôr pre vaňu so zástenou. Nemáte vôbec priestor pre vaňu?  Môžete vyskúšať sprchovú vaničku. Dnes sa robí aj vo veľkosti 40 cm a rovnako disponuje zástenou. Pokiaľ nepotrebujete hlbokú vaničku, tak voľte priestranný sprchový kút. Minimálny odporúčaný rozmer je  80×80 cm v tvare štvorca. V žiadnom prípade sa neodporúča štvrťkruh. Alternatívnou možnosťou je ešte veľkosť 90×70 cm v tvare obdĺžnika. Ak tvorí výplň sprchového kúta sklo, tak jeho optimálna hrúbka by mala byť 6 mm (4 mm sklo je už skoro ako papier a 8 mm sa pokladá za nadštandard). Určite netreba zdôrazňovať, že pôjde o kalené, bezpečnostné sklo.

Sprchová vanička: Čo sa týka sprchovej vaničky a jej umiestnenia v priestorovo a manuálne obmedzenom paneláku, tak sa orientujte na vysokú vaničku (volnostojacu), ktorú podmurujte a tým pádom sa vyvýši. Moderné sprchové vaničky sú nízke, výška sa pohybuje medzi 3 – 5 cm. Novodobým a priebojným materiálom je liaty mramor alebo polymér (SMC). Oba sú veľmi kvalitné a bezpečné, netreba sa ničoho obávať.

V prípade podomietkových WC netreba kupovať drahé Geberity. Preferujú ho len konzervatívni inštalatéri, ktorí s ním pracujú roky. Značka Kolo poskytuje celý komplet (systém, misa, sedák, tlačítko) za cenu nižšiu ako 200 €  a dáva na komplet 10 ročnú záruku.

Viac odborných rád nájdete na www.najlacnejsie-kupelne.sk

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: PR článok

Foto: najlacnejsiekupelne.sk

Leave a Reply