Home / Ostatné / Aj to je biznis

Aj to je biznis

Dnes oveľa viac ako inokedy musí byť človek vynaliezavý, aby v spletitom svete dravej konkurencie mohol preraziť zaujať. Pre aký biznis sa rozhodnúť? Aké budú náklady a najmä koľko mi to vynesie? Naozaj tu už všetko bolo? Možno  bolo, ale momentálne chýba. Prečo hľadať nové spôsoby obživy, keď stačí, aby sme oprášili starý biznis.
Opäť sa začína dariť staro-novému podnikaniu. Pamätáte si ešte na „plačky“, babičky, ktoré chodili na pohreby zborovo a akosi na povel plakať? Za svoju snahu dostali odmenu. V Británii si dnes znova ľudia objednávajú profesionálny smútiaci zbor k poslednej rozlúčke s drahým zosnulým. Rodina sa domnieva, že týmto zabezpečí svojmu príbuznému úctu. Ostatní účastníci majú uveriť, aký bol zomrelý jedinec úžasný a obľúbený. Nápad, ak sa to dá takto nazvať, pretože u nás sme sa s ním stretli už dávno, priniesol do ostrovnej zeme Ian Robertson z Číny. Tu sa plaču na objednávku neuveriteľne dobre darí. Vzhľadom na narastajúcu populáciu Aziatov začal Robertson rýchlo prosperovať aj v Británii. Smútiaci zbor vyjde rodinu zosnulého prevažne na 45 libier za hodinu. Ako bonus si „zbor“ ešte pred pohrebom zistí o zosnulom najdôležitejšie fakty, aby mohli na kare rozprúdiť nenútený rozhovor.

Jedným z originálnych, no istým spôsobom „nechutných“ foriem podnikania je zaručene obchod s bielym mäsom. Teraz však myslíme biele mäso v tom najsymbolistickejšom význame. Ide o kupčenie s ľudskými jedincami albínmi, ktorí trpia nedostatkom pigmentu na koži, vlasoch a očnej dúhovke. Albínom presvitá krv cez nepigmentovú kožu, majú svetlé vlasy a červené oči, musia utekať pred slnkom, ale aj pred prenasledovateľmi. V celosvetovom meradle ich nie je až tak veľa, ide asi o 1 človeka z 20 000. No napríklad v takej Tanzánii je to zhruba 1:1 400. Žije tu asi 17 000 albínov. Kvôli svojej rozdielnosti sú obeťami prenasledovania. Podľa miestnych povier majú nadprirodzenú moc, a preto ich telá využívajú šamani a liečitelia pri liečebných obradoch. Údajne sa dá kompletná sada bieleho človeka (t.j. uši, nos, jazyk, genitálie a končatiny) predať za 75 000 dolárov. Ľudia, ktorí sú hlboko pod hranicou chudoby sa dajú neraz zlákať na nezvratný a zavrhnutiahodný čin. Žiaľ, nie sú sami. Kto raz okúsi silu rýchleho zárobku, tak sa z toho len tak ľahko nevymotá.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply