Home / Ostatné / Slúchadlová alchýmia + Súťaž!

Slúchadlová alchýmia + Súťaž!

Vybrať si tie správne slúchadlá pre účel, ktorý sa u jednotlivcov často líši je dnes už veľmi ťažké. Časy, keď sme sa riadili značkou, respektíve komerčne známou značkou a pokladali sme ich za najdokonalejší výtvor sú už našťastie preč. Výrobcov, ktorí produkujú kvalitné slúchadlá je stále dostatok, prečo sa teda nepoobzerať po niečom možno menej známom, o to však kvalitnejšom?

Pre ľudí, orientujúcich sa aspoň minimálne v oblasti zvuku sú firmy ako Sony, Koss alebo Sennheiser známe. Počas svojej plodnej histórie dali svetu kvalitné modely, ktoré svoje kvality preukazujú i dnes, veď dlhoročný bestseller – Koss Porta Pro dnes už nechýba takmer v žiadnej domácnosti. Hovoria vám niečo ale značky ako Beyerdynamic, Shure, či Audio-Technica? Ak nie, odporúčame sa po nich poobzerať.

Ľudia často polemizujú nad tým, či si vybrať radšej slúchadlá otvorené, uzavreté či polootvorené/ polouzavreté, pritom sami poriadne nevedia, čo vlastne chcú. Pojmy sú to pomerne známe, čo sa však za nimi skrýva?

Je to jednoduché – otvorené slúchadlá sú „zvukovo priepustné“ – počujete zvuky prostredia, ale prostredie počuje i vás a vašu hudbu. Uzavreté slúchadlá zvuk neprepúšťajú, dobre tlmia okolitý zvuk/ hluk, ale hlavne v prípade lacnejších uzavretých slúchadiel poslucháč bude trpieť slabšou kvalitou zvuku oproti otvoreným. Polootvorené/uzavreté slúchadlá sú konštrukčne vo väčšine prípadov kombináciou dvoch vyššie spomenutých prevedení, ktoré neublížia žiadnemu sviatočnému poslucháčovi. Neraz je výber slúchadiel aj o pocite z nich, o ich veľkosti, váhe, či v neposlednom rade i vzhľade. Ak teda uvažujete nad kúpou, overte si ich kvality, skúste sa opýtať okolia či nemá s tou, ktorou značkou skúsenosti, či opýtať sa predajcu, či si ich, či im podobný model môžete vyskúšať. Nielen sluch, ale i samotné uši a hlava sa vám určite poďakujú!

Píšem.sk v spolupráci s Prmagazín.sk vám prináša súťaž, v ktorej môžete vyhrať aj v júni!

Súťažte i vy s nami o slúchadlá Pioneer SE-CE11K!

Súťaž

Víťazom súťaže o sluchadlá sa stal

 Srdečne blahoželáme a poprosíme zaslať svoje meno a adresu, aby sme mohli výhru zaslať!

Podmienky súťaže:

1. Byť fanúšikom PISEM.sk na facebooku.

2. Zdieľať verejne tento článok na svojom facebookovom účte.

Súťaž začína 1.6.2013 a končí 30.6.2013. Výherca bude vyžrebovaný dňa 01.07.2013 zo všetkých zdieľaní prostredníctvom random.org. Počet zdieľaní je neobmedzený. Podmienkou výhry je splnenie všetkých podmienok. Organizátor si vyhradzuje právo na zmenu súťaže, či jej časti, pri zistení porušenia, či snahy o podvod zo strany súťažiaceho.

 

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: Erik

Foto: sxc.hu, pisem.sk

Leave a Reply