Home / Nezaradené / Špeciálne gadgety

Špeciálne gadgety

Výraz „gadget,“ nie je v našich končinách veľmi zaužívaný. Skrýva sa za ním určitá vychytávka, mechanizmus uľahčujúci prácu, či život. Výrobcovia, pre niektorých ľudí – zbytočností ale nelenia a vytvárajú nové a nové veci, ktoré neváhajú patentovať, keďže veria v dokonalosť svojho výrobku a následne jeho skvelé predaje.

Pozrime sa na zopár zaujímavých gadgetov, ktoré nás zaujali a možno zaujmú i vás.

Koubachi, ktorý vyzerá ako malá lampička má senzory, ktoré dokážu kontrolovať úroveň svetla, či vlhkosť pôdy. Poviete si – celkom zbytočnosť, ale popravde, je to skutočná vychytávka! Ako funguje? Senzory kontrolujú „životné“ podmienky rastlinky, na tej – ktorej vám záleží a vyhodnotia jej zdravie. Následne tieto údaje dokážete prekontrolovať cez aplikáciu v iPhone a zhodnotiť, či je potrebné rastlinku poliať, alebo je fit.

CTA je tým, čo by ste nečakali. Slúži nielen ako držiak iPadu, ale aj ako držiak toaletného papieru! Pre tých, ktorí majú radi luxus je tento stojan ako stvorený…

HAPIfork – vidlička! HAPIfork vyzerá ako vidlička pre deti, skrýva sa za ňou viac, než len vtipný dizajn. Tento (pre niekoho) revolučný vynález cez špeciálnu mobilnú aplikáciu svojmu majiteľovi zhodnotí, ako často konzumuje, v akých veľkých množstvách, či koľko súst si naloží k obedu. Ak by konzument jedol prirýchlo, jeho múdra vidlička ho na tento nezdravý zlozvyk dokáže vibrovaním upozorniť. Aj pri HAPiforku platí – čo pre jedného vychytávka, pre iného zbytočnosť.

Fitbit Flex – gadget, ktorý by sa hodil azda každému. Tento náramok, ktorý komunikuje nielen s materskou aplikáciou pre iPhony, ale aj so zariadeniami s Androidom, zhodnocuje aktivitu, ktorú jeho majiteľov vykonáva počas dňa. Dokáže vyhodnotiť nielen prejdenú vzdialenosť, ale dokonca aj spálené kalórie. Výhodou Fitbit Flexu je určite jeho vodeodolnosť, nevýhodou cena, ktorá sa odhaduje na asi 90 eur.

Samsung Game Pad. Samsung Galaxy S IV sa predáva vskutku vynikajúco, preto juhokórejský výrobca pracuje aj na gadgetoch, ktoré výslednú hodnotu Galaxy S IV môže pozdvihnúť. A práve o to sa snaží svojím Samsung Game Pad-om, ktorý slúži ako herný ovládač na hranie hier nielen na displeji smartfónu! V prípade kompatibility telefónu a televízie je dokonca možné hrať cez Game Pad hry aj na veľkej televíznej obrazovke! Celkom slušná možnosť nahradenia drahých herných konzol Game Pad-om, za približne 70 eur.

Gadgetov je obrovské množstvo, mnohé z nich sú iba v podobe skíc, či nákresov. Na zavedenie gadgetu do výroby je potrebný dlhý proces a hlavne získanie dostatku finančných prostriedkov na začatie jeho výroby. Preto, i keď možnosti sú obrovské, len nepatrná časť z vychytávok rodiacich sa v mysliach vývojárov uzrie svetlo sveta a len malá časť sa neskôr teší predajnému úspechu.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: Erik

Foto: sxc.hu

Leave a Reply