Home / Nezaradené / Očista tela = očista pečene

Očista tela = očista pečene

V dnešnej dobe je nemožné vyhnúť sa nebezpečným konzervantom. Výrobcovia sa bránia, že ich produkt spĺňa všetky normy, nemožno ale veriť všetkému. Aby toho nebolo dosť, dennodenne prichádzame do styku s miliardami baktérií, plesní, prachových častíc a ďalších nepríjemností, ktoré nám na zdraví rozhodne nepridajú. Taktiež ťažké zimné mesiace, tie tony zákuskov, šalátov a tučného mäsa si telo stála „pamätá,“ a neraz dlho bojuje.

Pečeň funguje v ľudskom tele ako akýsi filter, ktorý keď začne byť až „príliš“ zanesený, môže byť dôkazom toho, že v organizme sa nachádzajú látky, (môžeme si ich nazvať aj jedy), ktoré negatívne vplývajú na životný cyklus človeka. Je to následkom prioritne príliš „-nej“ stravy. Teda tučnej a mastnej. Vraví sa, že ak si človek chce očistiť organizmus, musí si očistiť pečeň. Odstránením jedov, toxínov z pečene vo väčšine prípadov prinesie úľavu, zväčša u ľudí, ktorých trápi nevoľnosť. Očistením tela od toxínov dodáte organizmu nielen tak potrebnú očistnú kúru, ale súčasne aj rekonvalenscenčný pobyt v kúpeľoch živín a vitamínov, s ktorými je pečeňová očistná kúra spojená.

Ak chcete i vy spraviť niečo pre svoje zdravie, pozrite sa s nami na 7  tipov, s ktorými môžete začať očistnú kúru pečene!

 

Cesnak – na Slovensku mimoriadne obľúbený, ktorého pozitívne vlastnosti naši predkovia poznali už veľmi dávno. Je schopný aktivovať pečeňové enzýmy, ktoré efektívne odstraňujú jedy z tela. Obsahuje vitamíny a stopové prvky. Cesnak obsahuje vitamíny A, B1, B2, D a C.

cesnek

Vlašské orechy – kapitola sama o sebe, na našom území veľmi obľúbené a májú byť skutočne prečo! Okrem toho, že vlašské sa považujú za najzdravšie z orechov, obsahujú zdravé tuky, ktoré pomáhajú detoxikácií pečene. Na ich najvyššiu „účinnosť“ je potreba ich poriadne rozhrýzť.

orechy

Kapusta – ďalšia obľúbená zelenina, ktorá by nemala chýbať nielen v detoxikačnom jedálničku, ale ani v jedálničku počas celého roka. Kapusta efektívne prečisťuje tráviaci trakt a je schopná aktivovať enzýmy, podobne ako cesnak, ktoré sa podieľajú na detoxikácií. Kapusta obsahuje vysoký podiel vitamínu C.

kapusta

B+K+K, alebo ak chcete brokolica, kel, karfiol, teda hlávková zelenina. Zvyšujú v organizme množstvo enzýmov, ktoré následne odstraňujú z tela karcinogény.

karfiol

Grapefruit. Aj toto, pre niekoho až príliš kyslé ovocie je schopné aktivovať produkciu enzýmov pomáhajúcich detoxikácií od karcinogénov a ďalších toxínov. Obsahuje vitamíny C, B1 a K.

grapefruit

Zelený čaj, s citrónom, bez cukru. Obsahuje katechíny podporujúce funkciu pečene.

zeleny caj

Ak máte zlozvyk koreniť, skúste nahradiť obyčajné korenie kurkumou. Kurkuma má nielen funkcie, ako jej vyššie spomenutí „kolegovia,“ okrem toho aj príjemne chutí a neuškodí ani pri väčších množstvách.

korenie

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: Erik

Foto: freedigitalphotos.net

Leave a Reply