Home / Nezaradené / Na ktoré veci nesmie budúca mamička zabudnúť?

Na ktoré veci nesmie budúca mamička zabudnúť?

Ak ste budúcou mamičkou alebo plánujete dieťatko, určite premýšľate nad tým, aké prostredie pripraviť pre dieťatko, aby sa v ňom cítilo príjemne. Nejde však iba o výber vhodnej farby stien do budúcej izbičky, alebo o výber dizajnovej postieľky, práve naopak, dieťatko potrebuje cítiť najdôležitejšiu osobu na svete – mamu. Mamu, ktorá mu dáva lásku od narodenia.

Jednou zo základných skladačiek v stavebnici starostlivosti o dieťatko je aj výber vhodného oblečenia a potrieb pre dieťatko.

Prvoradé sú samozrejme plienky, ktorým je nevyhnutné venovať zvýšenú pozornosť. Najvhodnejšie sú kvalitné, bavlnené plienky od slovenských, či európskych výrobcov, ktoré svojou kvalitou ručia za spokojnosť bábätka. Možnosti vybrať si aj rôzne farebné vyhotovenia, či rozmery sú následne už iba príjemnými starosťami pre mamičky.

Po výbere plienok prichádza na rad zavinovačka, ktorá je užitočnou a zároveň nevyhnutnou súčasťou výbavičky. Dieťatko má v nej pocit bezpečia a ochrany, čo je pocit najcennejší! Pre bábätká je tak hneď po mame a mliečku najdôležitejšie cítiť teplo a byť v pohodlí, čo im poskytne napríklad bavlnená zavinovačka v príjemných pastelových farbách. Výhodou zavinovačiek môže byť aj ich opora pre detské chrbátiky hlavne v prvých mesiacoch po narodení.

Ale, ako sa hovorí: „malé deti – malé starosti, veľké deti – veľké starosti“. Tejto fráze sa mnohí pousmejú, avšak po čase zistia, že s vekom ich ratolestí priamoúmerne rastú aj ich nároky a problémy. Obdobie počas ktorého chodia deti do škôlky ubehne ako voda a ani sa nenazdáte a už sú tu prvé školské povinnosti. Školské potreby, prezuvky, či pohodlná školská taška sú kapitolou samou o sebe. Kde, čo a za koľko také bývajú otázky, s ktorými sa mamičky musia zmieriť, keďže ich budú počúvať dennodenne. Ale i to patrí k životu a k správnemu vykročeniu dieťaťa na ceste životom, ktorému dala zmysel mama.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Text: Erik

Foto: bambishop.sk

Leave a Reply