Home / Láska, sex, vzťahy / Svadobný fotograf – profesia i umenie

Svadobný fotograf – profesia i umenie

Svadobné fotografie sú zaručene jednou z možností, ako si autenticky zvečniť Váš „veľký deň“. Fotografiami si ponecháte  pamiatku na celý život. Snáď ani jeden novomanželský pár sa nezaobíde bez dávky strachu z toho, aby bol ich svadobný fotograf tenkto zvládne bravúrne svoju prácu. Fotografie od amatéra zvyknú mať tiež svoje čaro, ale svadobný deň patrí zaiste medzi tie okamihy, ktoré si zaslúžia niečo viac na úrovni. Podľa čoho sa riadiť, aby bol Váš “fotograf na svadby” naozaj najlepší? Nechajte si poradiť známymi alebo sa inšpirujte referenciami, ktoré sa Vám podarí zistiť. Snáď najlepšie by bolo, keby ste si mohli pozrieť niečo priamo z jeho tvorby. Najideálnejšia je svadobná fotokniha niekoho, komu už Vami vybraný fotograf svadbu fotil. Naozaj dobrý svadobný fotograf  nie je len profesionál, mal by mať tiež veľkú dávku fantázie a zmysel pre originalitu či detaily. To v praxi znamená asi toľko, že by mal byť v konečnom dôsledku niečo ako umelec.

Každý pár túži byť jedinečný a tomu chce prispôsobiť aj svoje fotografie. V strese a čare okamihu sa občas niektoré momenty stratia. Až po spätnom prezretí si ich znova pripomeniete a môžete si ich naplno užiť. Zrúcanina hradu, zámocká spálňa, čln, zjazd motorkárov, záhrada… Fotograf si podrobne zistí záľuby a túžby snúbencov, aby im pripravil „kolekciu“ presne podľa ich vkusu. Fotografovanie sa môže začať pri klavíry, kedy nevesta sedí na piane a ženích pri klávesoch. Možno máte radi klasiku a osloví Vás námet Spiacej krásavice. Nevesta spí v posteli posiatej ružami. Jej záchranca ju túži prebudiť bozkom z pravej lásky. Čo takto troška to okoreniť? Fotograf priblíži detail. Čo to má „princ“ oblečené? Tričko s nápisom „Nie som princ, ale šťastnou ťa môže urobiť aj šašo.“ Potom príde záber na hlavu, ktorú zdobí čiapka so zvoncami.


Záchranca Spiacu krásavicu pobozká a odvedie si ju pred oltár. Nápadom, ani nápisom na tričkách sa medze nekladú. Dá sa staviť na vážnosť i na komickosť. Je len na Vás, ako to všetko postavíte. Správna kombinácia myšlienky a nadšenia vytvorí niečo naozaj nádherné. Pokiaľ nemáte radi rozprávky, tak si vyberte niektorú zo svojich spoločných hobby a použite ju. Ženích si môže prísť po nevestu na traktore, na motorke, môžete sa vyfotiť v záhone vlčích makov či slnečníc, ženích si môže skočiť pre nevestu padákom alebo ju odviesť na obrad tankom. Je na fotografovi, aby snímkam “vdýchol dušu a uveriteľnosť”. Najlepšie bude, keď zapojíte fantáziu a odbornosť fotografa s Vašou vlastnou predstavou. Pri plánovaní svadby určite neobíďte služby fotografa odborníka. 

Svadobný fotograf Bratislava? Žilina? Poprad? Myslím, že človek, ktorý sa rozhodne fotiť svadby, sa vyzná svojmu remeslu, preto sa nemusíte obávať, že vo Vašom meste profesionála nenájdete. Prežívajte Váš svadobný deň znova a znova s nenapodobiteľnými fotografiami. Veľa šťastia pri výbere toho “naj” umelca.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: www.dusanponist.sk

Leave a Reply