Home / Láska, sex, vzťahy / Nebojte sa vyznať lásku

Nebojte sa vyznať lásku

Horúce letné dni sú ako stvorené na vyznanie lásky. Čo môže byť krajšie ako prechádzka po pláži a šepkanie si do uška? Spomeniete si, kedy sa vám naposledy vyznal partner zo svojich citov? Ste čerstvo zaľúbení a neviete ako to povedať? Zdá sa vám, že bez milovanej osoby neviete dýchať, no s vyslovením toho slova na „M“ otáľate, aby ste všetko nepokazili a neuponáhľali? Prečo sme vo vyznaniach takí strohí? Ak je naozaj problém iba v tom, že neviete ako  začať, tak vám ponúkam pár typov:

  • Na rovinu – alebo ak chcete „z očí do očí“. O tomto sníva asi každý. Je to nádherné, romantické, čarovné… Môžete sa pri tom držať za ruky, hľadieť si do očí, počuť hlas milovanej osoby a roztápať sa pod nežnými slovami ako nanuk na priamom slnku. Nechať sa unášať plynúcou energiou, červenať sa, chvieť a nakoniec spojiť svoje pery v jedno. Odrazu sú už slová zbytočné, vnímate len ten povestný „trepot motýlích krídel“.
  • Nechajte za vás hovoriť písmená – dnes sa už ľúbostné listy veľmi nenosia, ale nič sa nestane, keď na ne vsadíte. Riadky papiera toho znesú veľa a vy si môžete celkom vyliať srdce. Je tu však aj modernejšia možnosť – napísať mail. A možno postačí iba „jednoduché“ MILUJEM ŤA naťukané do sms-ky. Ak sa odvážite vyjadriť cez písmená, tak vaša polovička viac nemusí pochybovať. Verte či nie, písať sa dnes odváži málokto. Nejde vám pravopis? To je síce smutné, ale nezúfajte. Nechajte si text opraviť dôveryhodnej osobe či textovému editoru. Nikdy nevyužívajte na vyjadrenie citov šablóny, buďte originálni a už vôbec nepokúšajte osud odosielaním hromadných správ. Verím, že s vyznaním lásky zaobchádzate naozaj opatrne a šetríte si ho len pre tú pravú osobu.
  • Zvýraznite svoje city – ak máte pocit, že slová sú pre vyjadrenie tak hlbokého citu ako je láska málo, tak stavte na malú pozornosť. Možno sa iba neviete dobre vyjadriť slovami. Pomôžte si vkusným darčekom. I tu platí, že najlepšie je byť originálnym, no predsa len, potešiť môže aj „gýčové“ srdiečko s nápisom „milujem ťa“. Je to jednoduché a výstižné.
  • Bez slov je to lepšie – verili by ste, že existujú páry, ktoré si počas celej doby svojho dlhoročného vzťahu nepovedali to kúzelné slovo, ktoré dokáže lámať ľady? A predsa vedia, že sa milujú. City si vyjadrujú gestami, drobnými pozornosťami. Nežné pohladenie, letmý dotyk, objatie, silný stisk… Stačilo by vám to? A nie je lepšie dať si každé ráno či večer dlhý sladký bozk a zaspať vo vzájomnom objatí, ako si vyznávať lásku slovne pri každej činnosti  a potom partnerovi zahýbať v práci?

Ja si dovoľujem hovoriť iba za ženy a viem, že oni majú radšej mužov činu. Páni, nemusíte viesť dlhé reči ako z ľúbostných filmov či kníh, ale svoje city dokážte v praxi. Ako? Nuž to vám snáď nemusím pripomínať…

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply