Home / Nezaradené / Pýtate sa, kto Vám volal?

Pýtate sa, kto Vám volal?

Posledné roky priniesli mnoho skutočne zaujímavých fenoménov. Máme tu techniku, ktorá nám neuveriteľne zjednodušuje prácu, ale aj urýchľuje životné tempo. Občas sa prihodí, že sa stávame otrokmi techniky, alebo je voči nám zneužitá. Tak je to aj v prípade otravných telefonátov. Stáva sa Vám častejšie ako je zdravé, že nespoznávate prichádzajúce telefónne číslo? Neraz je prezvonenie také krátke, že hovor nestihnete prebrať? Dnes akoby sa s takýmito telefonátmi roztrhlo vrece.

S tým, že Vám neznáme číslo neustále vyzváňa asi nič nenarobíte, no môžete sa vyhnúť tomu, aby ste ho dvíhali opätovne v domnienke, že ide o niečo súrne. Vyhľadajte si, komu číslo patrí a označte si ho. Ako zistíte odkiaľ “fúka vietor”? Na ochranu spotrebiteľa, ale i akúsi prevenciu bola zriadená stránka www.ktomivolal.eu , ktorá Vám pomôže odhaliť, kto sa skrýva za dotieravým číslom. Ide teda o akýsi vyhľadávač, databázu telefónnych čísiel marketingových agentúr, telefónnych operátorov, bánk, poisťovní alebo súkromníkov, ktorí Vám volajú za účelom propagácie a ponuky. Neraz ide iba o „tínedžerov“, ktorí sa takto zabávajú. Neustále prezváňanie a vnucovanie niečoho vie poriadne otráviť. Určite sa Vám občas stane, že váhate, či hovor zodvihnúť alebo nie. Čo keď je to naozaj akútne? Niekto blízky možno stratil mobil a volá z iného čísla, alebo Vám volajú z nemocnice. Čakáte telefonát od nového klienta alebo zamestnávateľa? Samozrejme, v takomto prípade musíte brať všetky hovory.

KtoMiVolal Vám teraz ponúka skvelé riešenie. Pokiaľ už máte plné zuby nevyžiadaných telefónnych hovorov, SMS správ alebo si chcete nejaké číslo „preklepnúť“, tak sa skúste pozrieť, aké skúsenosti s týmto číslom majú iní. Zadajte ho, vyhľadajte si o ňom komentáre. Nenašli ste nič? Potom je to na Vás, aby ste ostatných informovali či varovali. Niekto Vás zase poriadne vytočil? Vy ste si nič neobjednali a ani nič nechcete? Posuňte to ďalej a dajte o tom vedieť. Pokiaľ ide o zahraničné telefónne číslo, nezabudnite nahodiť aj predvoľbu a medzinárodný znak. Ak telefón zodvihnete a počujete len hudbu, nik sa neozýva, tak okamžite položte. Z Vášho kreditu môže byť totiž stiahnutá nemalá suma. Nezriedka sa tiež stáva, že si pár „hazardérov“ skracuje svoj čas volaním na rôzne telefónne čísla. Využívajú naivnosť a dôverčivosť na druhej strane. Zvyčajne kladú rôzne jednoduché otázky, žiadajú pomoc. Vy máte po ukončení hovoru dobrý pocit, že ste pomohli alebo správne odpovedali, no len čo Vám príde faktúra, tak Vás obchádzajú mrákoty a nezdravo sa Vám zvýši krvný tlak.

Najhoršie je, že tu máme i spoločnosti, ktoré Váš hlas nahrajú a vsunú do vlastnej nahrávky, z ktorej je zreteľne počuť, ako súhlasíte s akousi pochybnou zmluvou, na základe ktorej Vám bude vystavená faktúra s horibilnou čiastkou. Aby ste už nemuseli zbytočne platiť, rozčuľovať sa, alebo vymáhať peniaze späť, staňte sa fanúšikom KtoMiVolal.eu, pripojte sa k nim na facebooku, pomôžte druhým a oni poradia Vám. Prajeme len príjemné zážitky z telefonovania.

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

Foto: www.sxc.hu

Leave a Reply