Home / Nezaradené / 5 dôvodov Saganovej dominancie

5 dôvodov Saganovej dominancie

Slovenský profesionálny cestný cyklista Peter Sagan obhájil na jubilejnom 100. ročníku Tour de France zelený dres pre najlepšieho šprintéra. Od začiatku sezóny podáva skvelé výkony, podčiarknuté prvým miestom vo svetovom rebríčku UCI počas jarných mesiacov. Čo sa skrýva za jeho úspechmi? Je to iba náhoda, alebo malý slovenský zázrak?

                                                                                                                                                                                                                               Poďme sa pozrieť na 5 dôvodov Saganovej dominancie na cestách!

1. Cyklistika ako koníček. Sagan neberie krútenie pedálmi ako povolanie, ktoré musí robiť. Berie ho ako koníček, ktorý miluje. Niet predsa krajšieho zamestnania ako to, ktoré milujeme!

2. Dravosť. Sagan je dravý po výsledkoch! Nezaujímajú ho druhé, či tretie miesta. Jemu ide o jediné – byť prvým a najlepším. Ak sa mu požadovaný výsledok nepodarí zajazdiť, skúsi to pri ďalšej príležitosti – s o to väčším odhodlaním!

3. Talent, ten ktorý dostal do vienka. Ako sa na svete nenarodia dvaja Einsteinovia, nenarodia sa ani dvaja Saganovia s rovnakým talentom, ktorý vedia „predať.“

4. Minimálny rešpekt pred súpermi – to hovorí za všetko! Žiadny strach, žiadne veľké gentlemanstvo, tvrdý boj! Pre zaujímavosť – na Saganových prvých pretekoch medzi seniormi bol na závode v Austrálií v úniku s legendárnym Lanceom Armstrongom!

5. Tréneri, maséri, zázemie tímu, rodinné zázemie. Okrem vyššie spomínaných bodov je potreba cyklistu podporovať už od jeho detstva. Od rodičov, cez prvých juniorských trénerov, končiac pri podpore tímu, za ktorý cyklista jazdí. Sagan mal šťastie na kvalitných slovenských trénerov, ako aj na terajší klub, Cannondale, za ktorý jazdí. A práve v tomto talianskom tíme sa našiel a dosahuje zaň svetové výsledky, z ktorých žije celé Slovensko.

Nezostáva nám nič iné, iba fandiť a ďakovať nebesám za cyklistov, ktorí reprezentujú Slovensko v tom najlepšom svetle.

Peter je nielen vynikajúci cyklista, ale i zabávač!

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=6J7rbKn-Jkc’] [plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

 

Text: Erik

Foto: freedigitalphotos.net

 

Leave a Reply