Home / Nezaradené / Piešťany, slovenské mesto snov?

Piešťany, slovenské mesto snov?

Piešťany, alebo inak najnovšie nazývané aj „Mesto snov“ je mesto s najdlhšou kúpeľnou tradíciou. Leží v Trnavskom kraji, a je obľúbené nielen turistami z rôznych krajín, ale aj miestnymi obyvateľmi. Ak hľadáte cez leto vhodné miesto na relax, šport a zábavu, Piešťany sú tá pravá voľba. V meste a jeho okolí sa nachádza veľa miest, ktoré sa dajú rôzne využiť. Ak ste fanúšikom športu, môžete si sem napríklad prísť zahrať golf, tenis, bowling, squash alebo dokonca si cez letnú sezónu vyskúšať vodné lyžovanie a wakeboarding v dedine Ratnovská Zátoka, ktorá sa nachádza iba pár kilometrov od mesta.

vodne sporty

V prípade, ak hľadáte vhodné miesto na osvieženie sa v horúcich letných dňoch, nachádza sa tu termálne kúpalisko a v okolí jazerá, ktoré sú veľmi obľúbené a vhodné na kúpanie, alebo na rekreačný pobyt v prírode. Kúpele v Piešťanoch sú veľmi navštevované a známymi sa stali vďaka moderným metódam liečby reumatizmu a iných pohybových chorôb. Piešťanské kúpele sa stali obľúbenými vďaka využívaniu výdatných prírodných zdrojov, ktoré sú špeciálne kvôli sírnemu bahnu ako i termálnej minerálnej vode. 

Obľúbené sú aj vďaka prekrásnemu kúpeľnému parku, bohatému kultúrnemu a spoločenskému životu, širokým možnostiam športového vyžitia a aktívneho oddychu. Nočný život v Piešťanoch nie je až taký bohatý ako ten denný, ale ak hľadáte nočnú zábavu, v centre mesta sa nachádzajú 4 nočné kluby, a niekoľko barov. Cez deň máte možnosť navštíviť miestne múzeum, mestský park, pozrieť si kultúrne pamiatky, alebo navštíviť kino, ktoré sa nachádza na okraji parku a hrajú v ňom rôzne žánre filmov. V centre mesta sa nachádza aj veľa dobrých reštaurácií a kaviarní v ktorých si určite prídete na svoje. K dispozícií sú v centre rôzne obchody s bohatým sortimentu a veľké nákupné centrum, ktoré bolo nedávno vybudované a taktiež prináša veľa príležitostí na zábavu a relax.

relax

Ubytovanie v meste má tak isto široký rozsah možností a nachádza sa tu veľa penziónov, hotelov, alebo aj privátnych priestorov ktoré sa dajú prenajať. Piešťany sú krásne aj cez zimné obdobie kedy je tu takisto veľa alternatív ako stráviť voľný čas a odreagovať sa. V okolí mesta sa nachádzajú lyžiarske strediská na dobrej úrovni, ktoré sú často navštevované.

 

[plulz_social_like width=”350″ send=”false” font=”arial” action=”like” layout=”standard” faces=”false” ]

 

Text: Ema

Foto: freedigitalphotos.net

 

 

Leave a Reply